Nemo Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1460

"Tiéd meg a szüleidé!" - Dehogyis. A papé, aki lefröcskölt, holott semelyik szülőm nem volt templomjáró. De keresztszüleim sem. És a pap nem is ismerte őket.

"Talán a hitgyülis sátán szekta elrabolt és erőszakkal becvitt csarnokba? Rajtad állt, hogy a csarnokba túristaként vagy elcsábíthatóként menj be." - A fődolog, hogy hitetlenként mentem el oda, és ott végre hallhattam az evangéliumot, amit Rómától addig egyszer sem. És ezért a mulasztásért a r.k. felekezet a felelős, amely hitetlenek ígéretének bedőlve megkeresztelt egy hitetlent, ahogy sok ízben megtette már.

"Nekem is adtak nevet, mégsem azzal regeltem ide:-)" - Ez persze engem nem kötelez semmire.

"még 26 éves korodban sem olvastad Grant kapitányt?" - Nem bizony.

"Vagy kábítgatsz itt, hogy nem tudtad milyen nickel jöttél ide. Nem mással mint egy lihegő vérbosszúra vágyó alakban, mely a pellengéres zagyvaságodat tudva tökéletsen megfelel személyiségednek, csupán Jézuséval ellentétes" - Nem, én a saját, gyerekkorom óta viselt becenevemben jöttem ide, ami nem hordja magán a regénybeli alak minden vonását. Ezt kendnek nehéz lehet elfogadnia, mert mostanáig ez a kend egyetlen fogása rajtam. A Pellengéren pedig nem az én zagyvaságaim vannak, hanem a kendféle ripőkökéi.

"tudod mindenki tanárnak születik, de valaki tovább tanul" - Hát éppen nem. Sokan (pl. kend) odáig sem tanulnak.

"Nyilván már kölöknek is olyan vérszomjas busszúvágyó voltál és ezért ragasztották rád ezt a nevet." - Nem: ő sem ismerték a Grant kapitány gyermekeit. Ez tudtommal nem is jelent meg a gyerekkoromban kapható sorozatban. És vérszomjas meg bosszúvágyó sem voltam, sokkal inkább elvonuló.

"csak te erősködtél, hogy bizony te nem az vagy hanem a bosszúszomjas tengerjárós" - Dehogy mondtam, hogy az vagyok, csupán azt, hogy a nevemet őróla kaptam.

Előzmény: R.Katolikus (1440)