kutyimaci
2010.12.07
|
|
0 0
3664
|
Szia!!
Elősször is ki kéne deríteni miért verekednek össze a kutyusaid! Biztos hogy meg van az oka, ok nélkül nem esnek egymásnak. Ha meg tudod találni az okokat akkor könnyebb lesz megoldani a problémát. Mióta élnek együtt? Egész nap együtt van a két kutya? Jártok más kutyás társaságba ha igen ott hogy viselkednek? Ki kezdeményezi a konfliktust?
Mindenképp el kéne érned hogy te legyél a "falkavezér". Ez a viselkedés erre a fajtára nem jellemző,persze az újfoundlandi is kutya de sajátosan intézik az ilyen dolgokat.
Aktuálos példám: Joy(újfoundlandi) kapott egy jó kis csontot, Alvin(tacskó) nagyon szerette volna magának. Nem egy sújcsoport, bár a tacsi apró mérete ellenére igen nagy önbizalommal van megáldva(természet fintora:)) Mindkettő kan, én az ablakból figyeltem őket. A fundi elősször csak ugatta, elhúzódott, aztán bámulta a tacsit és morgott, majd arrébbköltözött. Nem használt. Eljött a pillanat hogy eréjesen a tudtára adja ez az övé. Ekkor feküdt rá a tacskóra. Tehát megvoltak a fegyelmező jelek, és a fajtára jellemzően inkább legyürte vagy a mancsával rácsap. Mindig kell a figyelmeztetés, a másik kutya csak így ért belőle. Ha ez elmarad az súlyos probléma.
Jó volna több infó a szituval kapcsolatban. Remélem segítettem: Edina |
Előzmény: morbushungaricus (3662)
|
|