Ezért is nem igazán tudom én komolyan venni ezt az egyszemélyi megváltósdit, csak nem jól fogalmaztam, amikor a "szellemi kapacitás"-t írtam, mert inkább műhelyt kellett volna írjak.
Mi a különbség - a dolog lényegét illetően - az "egyszemélyi megváltósdi", illetve a kétszemélyi, négyszemélyi, sőt többszemélyi műhely-megváltósdi között?
Nincs egyszemélyi diktatúra, tulajdonképpen nem is volt soha, gyakorta éppen a diktátorok a legkiszolgáltatottabb szereplői a diktatúráknak.
Ha Magyarországon realitás volna a reformdiktatúra, akkor az már megvalósult volna. Úgy tűnik, nincs más út, csak ez a félkorrupciós, félrendcsinálgatós, félnekibuzdulós, félvisszabuzdulós, majd megint neki... araszolgatás. Miközben a különféle fórumokon mindenki hirtelen-megváltó agynak képzeli magát, ha másként nem, úgy, hogy ő aztán bizony ki tudná jelölni ama fényesült közgazdászműhelyt (természetesen a politikai celebműsorokból ismert, tehát messze nem a legalkalmasabb személyekből), amely műhely végre megmondaná a tutit. És osztán má' csak csinyáni kéne tovább... Például a József nádor téren bajszolva, mint valami eszelős aufklérista.