Hát igen. Én ma a jó magyar mérnöki munkát szidtam elég rendesen... hogy lehet az, hogy vannak olyanok, akik nem is gondolkoznak mielőtt hülyeséget csinálnak, mégis fizetést kapnak érte? Mert ugye ha nem akarjuk, hogy a szűrőn 1,5 centinél nagyobb valami átmenjen, akko nem 3 cm lyukátmérőjű rácsot kéne felhelyeztetni...
A minőségi munkát igenis meg kéne fizetni. És itt a baj, egyszerűen nem éri meg tejet termelni, mert fillérekért veszik literjét, aztán most már 200 ft felett adják... És vajon mi a jó búbánatért éri meg szlovák tejet behozni? Lassan már úgy gondolom, hogy az állam direkt teszi/tette tönkre a mezőgazdaságot és az állattartást.
Sajnos nagy az Isten állatkertje. Azokat nem tudom elviselni, akiknek az olcsó ár a legfontosabb, aztán csodálkoznak ha nem ízlik, vagy szalmonellát kapnak. Azt szoktam az ilyeneknek mondani, hogy gondolj bele, 200 ft/kg áron te mégis milyen húst vársz a parizelbe, 1000 ft-os csirkemellet? Sajnos sokan nem gondolnak arra, hogy miből is készül az étel... persze, én is spórolok az olcsóbbal, pl. ha könyvet veszek, de nem kaján.
Én is örülnék ilyen szomszédoknak :D
Na de a fizikai munkások között él egy másik állatfajta, akinek még mérőeszközzel sem jön össze a függőleges és a derékszög, ha valaki lebontatja vele a falat, akkor meg egyenesen fel van háborodva... persze az nem számít ha a szekrény és a fal között háromszög alakú rés van... és akkor még bonyolultabb formákat, pl. 45° ki sem próbáltunk...
Egy mérnöknek ki kell számolnia... nos, ez nem olyan könnyű, max annyi tudnak neki válaszolni, hogy 3-5 nap, de nem azt, hogy 3*8 és még 4,5 óra...
tooommm0013, és mondjuk egy nagy bála mire elég? Engem ilyenek is érdekelnek, hogy mennyi 20 tyúk etetési költsége egy évre pl. A 4000 ft az hány kg?