R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1442

"Jézus Krisztus tanítványokat gyűjtött. Megszólított embereket, leállt velük beszélgetni, előadta a tanítását, a hallgatók pedig mérlegeltek, vajon megtérjenek-e? Legalábbis szerinted. Nekem valami más van a Bibliámban. Én azt olvasom, Jézus Krisztus úgy szólít meg embereket, hogy "Kövess engem!". Ennyi. Mindenkit személyesen szólít meg, nem győzköd, nem erőltet, csak szelíden hív, hogy kövessük őt. Aztán valaki a háló mellől, más a pénzváltó asztal mellől feláll és otthagy minden addigi tevékenységét és követi Jézus Krisztust."

Elég korcs Bibliád lehet akkor:-)

Hol olvasol te benne olyat, ahol Jézus csak úgy megáll valakinél és azt mondja "kövess"?

Akiket Jézus így megszólított, hogy "kövess engem" azok mind tudták, hogy ki hívja őket vagyis már halottak róla, ismerték valamilyen szinten.

Nézzük Pétert:

Péter is halott már Jézusról, de még akkor sem érdekelte mikor a testvére beszélt Róla. Csak a "halfogásos hálós" eset után követte Jézust.

De most nézzük harmonikást:-)

Ha őt megszólította az Úr, akkor miért nem követi?

De tovább megyek, miért győzköditek itt harmónikást, hogy fogadja el Jézust?

Harmonikás miért nem áll fel a vállakozásából, hagyja ott korcs kutyáját és miért nem követi Jézust?

Látod Pityúkám teljesen meddő minden egyes szavad......

Először hallani kell a tanítást, hiszen Jézus is azt hagyta meg a tanítványainak, hogy hírdessék az Ő Igéit/Országát stb.(több kifejezés van rá) minden népnek.

Jézus senkit nem tud szólógatni, hogy kövesse, ha azt sem tudják ki hívja őket.

Nyílván Isteni hatalmánál fogva megtehetné, hogy tanítás és hallás nélkül is megérnti az ember lelkét, de akkor hová lenne a szabad akarat, hová lenne a szabad elfogadás?

Jézus Megváltását elkell fogadni, de nem Isteni kényszerből, hanem hallás után szabad akaratból!

Előzmény: magyarpityu (1407)