Törölt nick Creative Commons License 2010.12.06 0 0 12036

Kösz a választ. Nem ismerem részleteiben a formátumokat, de a konvertáláskor nem veszik el adat (jpg-nél gondolom mindenképpen és akkor mi értelme van a raw-nak?)

Ráadásul a ptgui pro leírása szerint tudja kezelni a raw formátumot is, tehát gondolom nem kell előtte konvertálni, hanem direktben kellene tudnia felhasználnia a raw formátumú képet.

más: nadir ptgui pro-ban. Ez tudja azt, hogy más szögből meglőtt nadírt szépen össze tud illeszteni, ha sík felületen adjuk meg a kontroll pontokat. Néhány panorámát sikerült is már szépen így összeraknom, de akkor igyekeztem ugyanolyan magasságból és függőlegesen állvány nélkül lőni a nadirt.

Legutóbb viszont esti képeket készítettem, amit ugye állvány nélkül nem lehet. Ezért az állványt átraktam kb. 1 méterre és onnan lőttem vissza az állvány korábbi helyére. Sehogy nem akarta viszont így elfogadni, kénytelen voltam megvágni úgy, hogy csak az állvány közvetlen környezete legyen látható és a blend priority-t 25%-ra állítottam. Így szépen kitöltötte a nadir kört, de környezethez az illesztés nem lett szép. A tutorial szerint pedig jól kellene működjön. Nem tudom mi a gond.

Előzmény: Pöri-Kori (12035)