babarczyeszter Creative Commons License 2010.12.05 0 0 19422

Török középen van -- a politicalcompass.org-on pont az origóba esik (hihetetlen!), és nekem a 2006-os választás előtt egy nappal azt mondta, nem tudja, kire fog szavazni. 

Ettől még igen népszerű -- sőt, éppen ez adja a hitelességét sokak számára, akik objektív elemzést szeretnének látni. Elvei pedig vannak: a visszamenőleges törvénykezést például nem csípi. Kíváncsi leszek a véleményére az mttv-ről.

Giró-Szász Stumpf találmánya. 

Én sose voltam középen -- ez a ti fixa ideátok. Én baloldali liberális értékrendű ember vagyok, aki kikéri magának, hogy bármilyen párt igényt tartson az érzelmeire. Teljesítsenek jól, akkor majd szavazok rájuk. Egyébként hidegen hagynak. 

Jó néhány normatív mániám van, amelyeket teljesen következetesen képviselek. Csak ezek pl Pixynek nem tetszenek. Mivel a traumatikus történelmi emlékek kisajátítását politikai célokra mélységesen elítélem, ezért utálom, ha antiszemitizmussal riogatnak -- ez az egyik fő bűnöm Pixy szemében. De hogy ez változott volna? Nem. Ez az álláspontom 1999 óta.

További, általam rögeszmésen képviselt norma az, hogy nincs kettős mérce. Nincs olyan, hogy elnézzük, ha a mienk lop. Nincs olyan, hogy elnézzük, ha a mienk nem tud kormányozni. Nincs olyan, hogy elnézzük, ha a mienk süketel. 

Nünükém ezen túl, hogy nincs kooperációs készség nélkül civilizáció. Következésképpen nem kezdhetjük szidni a kormányt a 0. napon. Meg kell nézni, mit mível, hiszen a dolga az, hogy kormányozzon. A kooperációs készség előnyben részesítése persze sok más ügyre is vonatkozik -- például arra, miért vitatkozom bárkivel, beleértve Bayer Zsoltot is (egy másik bűnöm Pixy szerint).

A kooperáció elvéből következik az is, hogy csak azt vagyok hajlandó komolyan venni, aki nyafogás helyett problémamegoldásra törekszik. A dumát lenézem (ezért a publicisztikát is lenézem). A cselekvés és a személyes áldozathozatal az, ami bármit hitelessé tehet.

Előzmény: ketszerketto (19417)