szs75 Creative Commons License 2010.12.05 0 0 1757

Hogy én miről maradtam le!!! Hiába, így jár, aki éjjel alszik!

Így utólag azért én is írnék néhány gondolatot, illetve a tapasztalataimat.

Nekem legfőbb gondom ezzel a céggel az a (számomra) gusztustalan, erőszakos nyomulás, ahogyan próbálják a termékeiket, szolgáltatásaikat eladni. Ha valaki azt bizonygatja, hogy csak az általa kínált megoldás a jó, az számomra nem hiteles.

Az pedig külön bájos, hogy az ablaknyitásos szellőztetés ellen érvelnek. Persze, biztos rosszul vagyok kódolva, vagy csak így neveltek, de számomra az ablaknyitásos szellőztetés alap dolog, akkor is az volt, amikor penészes házakról még csak nem is hallottam. Nem szeretném ezt hosszasan fejtegetni, aki esetleg nem érti, miért, annak elárulom, hogy a vízzel való tisztálkodásról sem mondanék le (peig azzal is sokat lehetne spórolni), hiába van 24 órás dezodorom.

Ettől függetlenül kétségtelen, hogy van áldásos hatása a szellőző rendszernek, de a páratartalom alakulásában legalább ilyen fontos szerepe van az időjárásnak is.

A szeptemberi, folyamatos szellőztetés melletti, nappal is 70% körüli páratartalom helyett mostanság 55-60% a jellemző. Ma reggelre pl. a problémás szobában is csak 62% volt, pedig némi ruhaszárítás is bejátszott. Ez a 10-15 százalékpontos csökkenés anélkül jött létre, hogy bármit változtattunk volna. Az éjszakai fagyok nagyon pozitív hatással bírnak.

Légbevezető (vagy mi a neve) nekünk csak egy van, a konyhában a kötelező. Húz rajta a hideg. Persze mivel oldal irányba szellőzik, ez többnyire nem zavaró (néha viszont igen), de észrevettem már akkor is, amikor még egyáltalán nem foglalkoztam ilyen dolgokkal.

Szerintem a magasabb páratartalmú lvegőt nem melegebbnek, hanem hidegebbnek érezzük.

Hogy egy kicsit OFF is legyek, Szalkára én is be szoktam ugrani nyáron egy kofolára.

Előzmény: firemanus75 (1753)