Péter nem csak elment, hanem együtt is étkezet velük, és azt ette amit elé tettek. :)
ApCsel. 10,13
Ekkor hang hallatszott: „Kelj fel, Péter, öld és egyél!”
ApCsel. 10,14
Péter azonban így szólt: „Semmiképpen nem, Uram, mert soha nem ettem semmi közönségest vagy tisztátalant.”
ApCsel. 10,15
De másodszor is szólt hozzá a hang: „Amit az Isten megtisztított, azt te ne mondd tisztátalannak.”
Ez egyértelműen arról szól, hogy Isten azt eldelt mit megtisztitott azt ne mond tisztátalannak.
Ezért is ment el a pogányokhoz, mivel nem tisztátalanok, hiszen az eledel amit megesznek azt Isten megtisztitja. :)
ApCsel. 11,2
Amikor aztán felment Péter Jeruzsálembe, vitatkoztak vele a zsidó származású hívők, ezt mondva neki:
ApCsel. 11,3
„Körülmetéletlen emberekhez mentél be, és együtt ettél velük.”
ApCsel. 11,4
Ekkor Péter sorjában beszámolt a történtekről, és ezt mondta:
ApCsel. 11,5
„Én éppen Joppé városában tartózkodtam, és imádkoztam, amikor révületben látomást láttam: valami nagy lepedőhöz hasonló szállt le, amely négy sarkánál fogva ereszkedett le az égből, és lejött egészen énhozzám.
ApCsel. 11,6
Közelebbről megnéztem, és láttam benne a föld négylábú állatait, a vadakat, a csúszómászókat és az ég madarait.
ApCsel. 11,7
Hallottam egy hangot is, amely így szólt hozzám: Kelj fel, Péter, öld és egyél!
ApCsel. 11,8
Én azonban így szóltam: Semmiképpen sem, Uram, mert szentségtelen vagy tisztátalan még soha nem volt a számban.
ApCsel. 11,9
De másodszor is megszólalt a hang az égből: Amit az Isten megtisztított, azt te ne mondd tisztátalannak.
ApCsel. 11,10
Ez pedig három ízben történt, azután az egész felemelkedett újra az égbe.
ApCsel. 11,11
És íme, abban a pillanatban három férfi állt meg az előtt a ház előtt, amelyben voltam, akiket Cézáreából küldtek hozzám.
ApCsel. 11,12
A Lélek pedig azt mondta nekem: menj velük, és ne tégy semmilyen különbséget. Eljött azonban velem ez a hat testvér is, akikkel bementünk annak a férfiúnak a házába.
Gal. 2,11
Amikor pedig Kéfás Antiókhiába jött, nyíltan szembeszálltam vele, mivel okot adott arra, hogy megfeddjem.
Gal. 2,12
Mielőtt ugyanis odajöttek néhányan Jakabtól, együtt evett a pogányokkal. Amikor pedig azok megérkeztek, visszahúzódott és elkülönült, mert félt a zsidó származású testvérektől.
Gal. 2,13
Képmutató módon viselkedett vele együtt a többi zsidó is, úgyhogy képmutatásukba még Barnabás is belesodródott.
Gal. 2,14
De amikor láttam, hogy nem az evangélium igazságának megfelelő egyenes úton járnak, mindnyájuk előtt ezt mondtam Kéfásnak: „Ha te zsidó létedre pogány módra, és nem zsidó módra élsz, hogyan kényszerítheted a pogányokat, hogy zsidó szokás szerint éljenek?”
:))) Miért is kénne bármelyik pogánynak tisztán étkezni? Ha valamiről azt mondja Isten hogy tiszta akkor tiszta. Nem ószövetségben élünk már újszövetségben. :)))