Doppelstangel válasz | 2010.12.03 19:56:41 © (19271)
Megbilincselték őket, és a köztévé híradója, amely akkoriban nagyon nem szerette őket, gondosan közzé is tette a felvételt. Saját vezetőinek meghurcolásáról, úgy közszolgálatilag.
Előzmény: Tarmac (19267)
Gyurica úr válasz | 2010.12.03 23:38:28 © (19284)
Bányaiékat nem bilincselték meg. Egyrészt azért (és ez a döntő!), mert én így emlékszem, másrészt azért, mert Antallék idejében még nem volt divat a demonstratív bilincsbe verés, ezt a hatalmi harci módszert először Orbánék rendőrsége alkalmazta (ha jól rémlik, egy Szabadi nevű kisgazdával szemben).
Előzmény: Doppelstangel (19279)
babarczyeszter válasz | 2010.12.04 00:47:03 (19286)
Bányai Gábor nekem azt mondta, hogy megbilincselték. De megkérdezhetem még egyszer.
Előzmény: Doppelstangel (19271)
Fölösleges. Az állítás ugyanis így hangzik: „Megbilincselték őket, és a köztévé híradója, amely akkoriban nagyon nem szerette őket, gondosan közzé is tette a felvételt”.
Tehát nem az a kérdés, hogy babarczyeszter miről smúzol Bányai Gáborral, hanem hogy (1) hány híradója volt anno a köztévének (mert a Nagy Emlékező még erre sem emlékszik), illetve (2) látható volt-e a tévében, hogy Bányait megbilincselték?
És ha már itt tartunk:
Tarmac válasz | 2010.12.03 16:34:13 © (19260)
A köztévé vezetőinek vasra vert elvitele mi volt pontosan? Nem kötözködésből kérdezem, csak nem emlékszem, volt, hogy bilincsben vitték el a tévéelnököt a 90-es években?
Előzmény: Doppelstangel (19256)
Pixy válasz | 2010.12.03 16:57:16 © (19263)
Nagy László gazdasági vezetőt és Bányai Gábor intendánst. Aztán nem találtak rájuk semmit.
Előzmény: Tarmac (19260)
Nyilván Pixynek is Bányai Gábor mondta. Mindenkinek Bányai Gábor mondta. És Pixy is megkérdezi majd még egyszer. Bányai Gábortól. Továbbá azt is megkérdezi majd – Bányai Gábortól! – hogy írta-e a könyvében Vas István, amit nem írt? Bányai Gábor majd ezt is megmondja. Pixynek. Vagy Babarczy Eszternek.
Pixy válasz 2005.10.23 19:42:49 (1607)
Bocs, de személyesen ismertem. Nem létezik, hogy ő ilyet mondott volna. Nem olyan ember volt.
Előzmény: MGperY (1606)
Személyesen ismerte. Mint Babarczy a Bányai Gábort. Ez a perdöntő. Hogy ki kinek mit súgott a fülébe. Személyesen.
Pixy személyesen ismerte Vas István, így hát ő élő történelmi tanú arra is, hogy Bányai Gábor mondta Babarczy Eszternek: megbilincselték őt, és ezt a köztévé híradója (nyilván az Egyenleg!) gondosan közzétette. Igaz, senki nem látta, Pixy sem látta, mert ő akkor éppen Vas István könyvét bújta személyesen, de mert Bányai Gábor mondott valamit Babarczy Eszternek, hát így volt. Mutatta a tévé. Oszt jónapot!