Rufella Creative Commons License 2010.12.03 0 0 1075

Egy fràszt oltotta be magàt mindenki !

Emlékszem, hogy egyszer amikor a legidôsebb fiam középiskolàs volt, téma volt rola az iskolàban, s ajànlottàk a beoltàst. De itt egy oltàs sem kötelezô. Kivételes esetek persze vannak. Pl. ha iskolàba megy egy gyerek, kérik, hogy mutassa be az oltàsi igazolvànyàt, a halàlos gyerekbetegségekrôl. Vagy ha valaki emberekkel, gyerekekkel foglalkozo munkàt vàllal, be kell oltatnia magàt. En is beoltattam magam 9 évvel ezelôtt ezokbòl, s két hét mulva kijött rajtam egy ràkbetegség (lymphome). Persze az orvosok soha nem ismerték el, hogy az oltàsoknak valami köze lett volna a betegség kitörésében...

A csapvizrôl: Fr. orszàgban àltalànosan elfogadott minôségû a csapviz. Vannak helyek ahol keményebb a viz, màshol làgyabb, az ize is lehet különbözô. En pl. itt ahol lakom most, nem nagyon szeretem az izét, ezért vettem egy szûrô-kancsòt, amely kiszûr belôle sok mindent, igy sokkal jobbnak talàlom. (+ a negyedik emeletre senkinek sincs kedve fölhordani a palackos vizet.)

Ami a hasmenést illeti: Kezdeti idôkben, amig àt nem àll a szervezetük, gyenge gyomruaknak bàrmitôl mehet a hasa ( volt férjemnek pl. a tejtôl), de ez nem jelenti azt, hogy rossz minôségû lenne, csak màs. Nincs az ember ehhez szokva. Ennyi az egész.

Előzmény: laforet (1072)