Sziasztok! Új vagyok ezen a fórumon, de tetszik a lelkesedésetek. Én is szívesen nézem, látogatom ezeket a templomokat.
Reventlow-hoz lenne kérdésem, hogy a fotóin, az egregyi templom szentélyében jól látom, hogy a jobb oldalon az egy kőmedence? Magam a középkori kő keresztelőmedencéket gyűjtöm a történeti Magyarország teljes területéről. Nagyon szívesen venném, ha jártotokban-keltetekben templombelső fotózáskor - ha láttok kőből keresztelőkutat - azt is lefotóznátok. Sajnos még a templomkiadványokban is sokszor kimaradnak szegény középkori kő medencék. Igyekszem én is bejárni a helyeket, vagy ahonnan van irodalmi adat, de még mindig többszáz helyre kéne eljutni...
Ha valakinek módjában áll segíteni, akár ide feltett fotóval is, azt hálásan megköszönöm, és természetesen (ha megkapom a nevét) a szerzősége tiszteletben tartásával használnám a fotót a továbbiakban. Mivel szorosan kapcsolódik ez a téma a templomokhoz és a templomi liturgiához, szerencsés esetben a románkorhoz is, ezért talán nem kakukktojás a jelentkezésem.
köszönettel (és a továbbiakban reménykedve): Tari Edit