1) A tanár nem közszereplő (még a rajztanár sem az!), lehet persze közszereplő is, de nem attól, hogy tanár.
2) Az adatlapodon közvetlenül közöltél magadról adatokat: rajztanár, biciklizik. Én erről beszéltem, s noha a weblapodat is az adatlapodon közölted, a weboldalt (kellő érdeklődés híján) nem olvastam el.
3) Milyen közszereplő az, aki „csak” a nevét nem adja a közszerepléséhez?
Hajós András közszereplő és biciklista, ám róla tudjuk, mennyiben közszereplő, és tudjuk, hogy biciklistaként is közszereplő, érdekképviselő. Te viszont ki a búbánat vagy? Fikanicknek látszol. Ami egyáltalán nem baj, csak mondom, talán nem árt, ha tudod, minek látszol itt a „köz” szemében.
4) Tévedsz, a közszereplőnek egyáltalán nem kötelessége olyasmit közölni magáról, amit nem akar közölni magáról. A közszereplés nem magánszereplés, még kevésbé szimpla magamutogatás, hanem a közszereplő – benne van a nevében – a közzel kapcsolatos, mondják így is: közérdekű kérdésekben nyilvánul meg. Ha tud. Ha nem tud, akkor irkál mindenfélét, fecseg (női antológiában) arról, hogy néki mennyire „hetykén” és mennyire „előre” néznek” a „bimbói”, beszél arról (valamely fórumon), hogy szerinte mennyire áll vagy nem áll a másik magánembernek a magánakármije, beszél a betegségéről, családja faji determináltságáról és így tovább, a végtelenségig. Na most még mielőtt elkezdenél mindezen vitázni, ismételten leszögezem: szerintem nem baj, hogy te is valahogy így fórumozol, csak mondom: nem ez a közszereplés. Sőt nem is tartozik szükségképpen a közszerepléshez a magántárulkozás, vagyis esetleg akkor, ha annak van valami közérvényű vonatkozása. De, hidd el, az, hogy te biciklizni is szoktál, nem rendíti meg a magyarországi közgondolkodást! Legalábbis egyelőre.
5) Pontosan tudom, a rajztanár főként képekben tájékozódik (biciklizés közben még inkább képekben), ezért most megpróbálok néked fogalmilag segíteni: „ez a topik” az Index-fórum egyik rovata. Te az Index-fórumon regisztráltál egy nicket s hozzá egy adatlapot, amely nyilvános (bárki által hozzáférhető, megtekinthető) adatlapon olyan adatokat közöltél magadról, amelyeket nem voltál köteles közölni, sem mint magánember, sem mint rajztanár. Tehát, ha problémát okoz, hogy a Polidilin nézegetik a nyilvános adatlapodat, akkor két megoldás kínálkozik: vagy regisztrálsz egy másik „közszereplő” nicket, és aztán azzal „közszerepelsz” a Polidilin, vagy: módosítod a vizus nicked adatlapját! Megteheted.
Vagy pedig – ha már egyszer rajztanár vagy – rajzold le, szerinted mi a különbség (vs. azonosság) a „közszolgálat” (rajztanár, tornatanár stb.), illetve a „közszereplés” fogalma között! Ha ezt megtennéd, már sokkal érdekesebben zajlana ez a közérdekű párbeszéd!