"Az ős egyházban először megtértek az emberek, és utána jött a tanítás."
Megint csak csúsztatsz! Ez úgy baromság ahogy leírtad!
Ugyanis hallották a tanítást, ami megérintete őket és bűnbánatra vezette őket.
Harmónikás is hallotta és olvashatta a tanítást, de őt nem érintette meg és nem vezette bűnbánatra, sőt megakar maradni a bűnében. Így soha nem is fog megtérni!
"egyházban ez pont fordítva van. Először tömik bele a tanítást, és majdcsak találkozik Jézussal.Ez olyan mintha a halott emberbe tömnék a finom süteményt"
Ostoba vagy! Hogyan térhetne meg bárki is mielőtt nem tud róla semmit? Mihez térne meg, amiről még nem is hallott?
Először hallani kell tanítást. Ahogyan Jézus idejében az emberek is.
Ott sem mindenki Jézust hallgatta közvetlenül, hanem először olyanoktól tájékozódott, akik már jelen voltak Jézus egyik beszédén.
Majd mindez megérintette őket és keresték Jézust.
Ma is úgyanígy van! Először hallani kell Jézusról, majd ha tiszta a lelke akkor kersni fogja Jézust, Ő Hozzá akar menni, levetve minden eddigi mocskát - ez a megtérés!
Nehogy már azt próbáld itt bedani, hogy előbb megkell térni majd azután tanulni:-)
A jogosítványhoz is előbb ugye rögtön az autópályára kell menni 130 km/h-val majd azután ráér ha oktatják neki a KRESZT és majd valamikor kiviszik a rutinpályra is, hogy megmutassák, hogy mi különbség a fék meg a kuplunk pedál közt.
Ne legyél már enyire ostoba!!!!
Látot látod, már az egyházat is támadod és tagadod. Korábban is mondtam már ezt neked, csak akkor letagadtad, de most megint itt rá az élő bizonyíték.
Nagyon rossz úton jársz!!!!
Bár engem már nem érdekel, mert levettem rólad a kezem......