Gyurica úr válasz | 2010.11.29 11:38:15 © (19234)
… nem azt mondtam, hogy ne tegyék, csak megállapítottam: Pixyék megtették; morálisan legitimálták és legitimálják azt az embert, aki a protonáci szövegét nem hajlandó visszavonni. Ha vicces volnék, azt mondanám, Babarczy inkább vona, mint visszavona, de nem mondom, mert ennyire tán’ még én sem vagyok szellemes.
©
Nem vagyok szellemes, miközben menthetetlenül öregszem, egyre gyakrabban jut eszembe már csak a „lépcsőházban” az, ami hamarabb is eszembe juthatott volna.
Pixy válasz | 2009.02.18 09:30:18 © (11529)
az értelmiség ne politizáljon, hanem alakítson világképeket, fejezzen ki értékeket, és támogassa a demokratikus döntéshozatalt - hát pont ez az, amit a magát hű de függetlennek tartó értelmiség nem csinált, és ennek vagy te egyik díszpéldánya, kedves Eszter. Mikor annak idején a színpad közepére penderültél az Írószövetség balhéjakor és veretes szavakkal magyaráztad, hogy te miért nem lépsz ki onnan, már látszott, hogy hova jutsz. illetve hova juttok mindannyian. Mindannyian, akik remekül elsajátították azt a bizonyos egyrészt-másrészt stratégiát, ami mindent megmagyarázhatóvá és érthetővé tesz, lett légyen szó a Nappali Holdról, Döbrentei Kornélról vagy Bayer Zsoltról. Nem vettétek észre, de ti legitimáltátok azt a csürhét, amelyik most éppen habzó szájjal készül mindannyiótok feje vételére.
Mindenesetre nem gratulálok hozzá, de megérdemlitek.
Előzmény: babarczyeszter (11518)
Azt írja Pixy széles nagylátással: „nem vettétek észre”. Miközben ő sem vette, veszi észre, hogy a csürhe-legitimáló „kedves Esztert” meg ő legitimálja a fórumon.
Mire Babarczy:
babarczyeszter válasz | 2009.02.18 11:45:45 (11535)
Pixy -- én biztos nem legitimáltam senkit…
Előzmény: Pixy (11529)
Pixy válasz | 2009.02.18 11:54:09 © (11538)
De igen, egyszerűen azzal, hogy leültél egy asztalhoz Bayer Zsolttal. Nem érted most se, akkor se értetted...
Előzmény: babarczyeszter (11535)
Pixy persze értette. És most is érti. És azóta Babarczy már nem csupán közvetve „legitimálja” a neonyilas csürhét, hanem direkt propagandát folytat mellettük, ám ami egyáltalán nem zavarja Pixyt abban, hogy „leüljön” Babarczyval „egy asztalhoz” a fórumon, s a „jókislány” szimpla marhaságaira bezzegjen szimplán:
Pixy válasz | 2010.11.26 11:34:53 © (19075)
Tudom, mikor annak idején írtam neked, hogy a jókislányságoddal és a tökéletesen középen állásoddal mit fogsz elérni, nem hitted el. Most már elhiszed.
Előzmény: babarczyeszter (19074
Tehát: Pixy nem Babarczyról beszél, hanem hozzá beszél. Ami nem föltétlenül baj, nagyon az ízlésem ellen való, ám ez semmi különöset nem jelent, nyilván én vagyok túl szigorú, így inkább arról beszélek, hogy ezek a nickek egyszerűen nem vehetők komolyan.
Több ízben a fejemre olvasták: nem vagyok kooperatív, nem „beszélgetek” senkivel úgy, ahogyan egy fórumon „illenék”.
babarczyeszter válasz | 2006.01.30 19:04:26 © (2659)
Kedves Kísértet,
szép, hogy címet adsz az alkotásaidnak, de helyénvaló ez itt? Mintha nem eszmét cserélni, hanem kinyilatkoztatni szeretnél.
©
Nem „mintha”, hanem valóban! Azzal a korrekcióval persze, hogy a szövegeimnek a „kinyilatkoztatásokhoz” semmi közük. De tessék megmondani: hogyan lehetnék „együttműködő”, közvetlen, hogyan akarhatnék „eszmét cserélni” ilyen gyönge nickekkel? Írjam én is, hogy „kedves Eszter”? Mire föl, miért írnám? Merthogy szebb jövőre vágynék? Nem vágyom rá!
Pixy azért hörög, mert Babarczy „legitimálja” Bayerékat, miközben Pixy Babarczyt „legitimálja”, s nyilvánvalóan azért nem közvetlenül a Bayerékat, mert a Bayerék nem állnának vele szóba, míg ez a szerencsétlenül igyekvő, „eszmecserére”, sikerre, népszerűségre, barátkozásra, figyelemre, elismerésre, miegyébre ácsingózó „jókislány” mindenkivel szóba áll(na), aki hajlandó legalább leköpni őt. Vagyishogy egyik sem különb a másiknál, egymás szemére hányják, amit maguk is megtesznek (vagy éppen csak tennék, ha tehetnék), nincsenek elveik, nincs emberi tartásuk, egy-két talmi jó szóért (de akár „rossz” szóért is!!!) képesek hátat fordítani saját maguknak, akaratuknak, képesek szóba elegyedni, „eszmét cserélni” bárkivel, lekedvesezni akár a legádázabb ellenségeiket is.
Tessék megmondani: mi „beszélgetni” valóm lehetne az ilyen emberekkel!? Nincs hozzájuk szavam, ám amitől véleményem még lehet róluk.