Az, hogy 14 évesen bemagoltam a hittant, az egy fabatkát nem ért! Attól én még ugyanúgy éltem mint a többi tinédzser. Pasiztam, és miegymás. Egyáltalán nem gondolkodtam úgy mint egy hívő "jó kislány." Még mikor férjhez mentem se. A Jézussal való találkozásom után jött a bűnbánat. Addig nem volt egy fikarsznyi se. Addig mese volt számomra minden. Hiába tanultam hittant és jártam templomba, tök halott volt minden, még Isten is. Ott csücsült fönt a túlvilágon és várta, hogy mikor vághat fejbe a furkósbotjával. Ennyit ért a hittan tanulásom.
Csak nézz rá Pálra. Mint egy vérszomjas vadállat, lihegve üldözte a keresztényeket. Mikor találkozott Jézussal aztán bánta meg bűneit. Nem tartott előtte bűnbánatot, hogy betudja fogadni Jézust. Hogy kiüresítse magát. A találkozás után megt végbe benne a változás.
Először van a találkozás, utánna Jézus adja a kegyelmeket a bűnbánathoz is.
>Az sem megoldás, hogy ez miatt a korcsokhoz megy át, ahol megengedik a bűnös szexuális viszonyt.<
Én tudom, hogy nem megoldás, de ha oda megy akkor maga fogja érezni a következményeit.
Szabad akarata van. Mi csak imádkozhatunk érte. A döntés az ő kezében van.
>Harmónikás mint kereső csak akkor találhatja meg Istent ha kiüríti magát.<
Nem tudja kiüresíteni magát. Emberileg lehetetlent kérsz tőle. Ezt csak a megtérés után tanulja meg az ember, mert mi már tudjuk az élő Jézusnak átadni mindent, de neki nincs még élő Jézusa. Nem tudja kinek adni.
>Jézus akkor tudná őt megtisztítani, ha hermi nem tudná, hogy ez biz házasságtörés.<
Ne szorítsd korlátok közé Jézus hatalmát.
A lányom parázna viszonyba élt mikor megtért. Utánna is egy darabig, pedig tudta, hogy az bűn. Egy pár hónap után a viszonyt megszüntette, mert a szívében is gyökeretvert a parancsolat. Ne paráználkodj! A fejben lévő tudásból, szívbéli megigazulás lett.
Isten megtisztította. Férjhez ment úgy, hogy még csak nem is csókolódzott a fiúval az esküvő előtt. Az esküvőjén volt az első az Úr színe előtt. Mivel a templomi esküvő volt először.