Kedves Tafkókám!
Jézus mit tanított Péternek öljed, és egyed. A mit az Isten megtisztított, te közönségesnek ne mondjad.
Csel 10,9
Másnap pedig, midőn azok az úton mentek és a városhoz közeledtek, fölméne Péter a felházba, hogy imádkozzék hat óra tájban.
Csel 10,10
És midőn megéhezett, enni akar vala. De míg az étket készíték, elmebeli elragadtatás lepé meg őt.
Csel 10,11
Nyitva látá az eget és egy alászálló edényt, mint egy nagy lepedőt, négy szegleténél fogva lebocsáttatni az égből a földre,
Csel 10,12
melyben mindenféle, négylábú és földi csúszómászó állatok és égi madarak valának.
Csel 10,13
És szózat lőn hozzája: Kelj föl, Péter! öljed és egyed.
Csel 10,14
Mondá pedig Péter: Távol legyen, Uram! mert soha nem ettem semmi közönségest és tisztátalant.
Csel 10,15
És lőn szózat ismét másodszor hozzája: A mit az Isten megtisztított, te közönségesnek ne mondjad.
Gal. 2,11
Amikor pedig Kéfás Antiókhiába jött, nyíltan szembeszálltam vele, mivel okot adott arra, hogy megfeddjem.
Gal. 2,12
Mielőtt ugyanis odajöttek néhányan Jakabtól, együtt evett a pogányokkal. Amikor pedig azok megérkeztek, visszahúzódott és elkülönült, mert félt a zsidó származású testvérektől.
Gal. 2,13
Képmutató módon viselkedett vele együtt a többi zsidó is, úgyhogy képmutatásukba még Barnabás is belesodródott.
Gal. 2,14
De amikor láttam, hogy nem az evangélium igazságának megfelelő egyenes úton járnak, mindnyájuk előtt ezt mondtam Kéfásnak: „Ha te zsidó létedre pogány módra, és nem zsidó módra élsz, hogyan kényszerítheted a pogányokat, hogy zsidó szokás szerint éljenek?”
Az ételeket Isten imádság által megtisztitja, így amit Isten megtisztitott ne mond tisztátalanak!
1 Tim. 4,4
Mert Istennek minden teremtett állata jó, és semmi sem megvetendő, ha hálaadással élnek azzal;
1 Tim. 4,5
Mert megszenteltetik Istennek ígéje és könyörgés által.
1 Tim. 4,6
Ezeket ha eleikbe adod az atyafiaknak, Krisztus Jézusnak jó szolgája leszel, táplálkozván a hitnek és jó tudománynak beszédeivel, a melyet követtél;
1 Tim. 4,7
A szentségtelen és vénasszonyos meséket pedig eltávoztasd. Hanem gyakorold magadat a kegyességre:
1 Tim. 4,8
Mert a test gyakorlásának kevés haszna van; de a kegyesség mindenre hasznos, meglévén benne a jelenvaló és a jövő életnek ígérete.
1 Tim. 4,9
Igaz ez a beszéd, és méltó, hogy mindenképpen elfogadjuk.