Értem amit irsz,csak nem értek egyet.Van benne igazság,csak az a helyzet ,hogy ilyen alapon bármilyen művet szét lehet szedni,nehéz mindenki izlésének egyformán megfelelni.
A CW egy háborus sorozat,ami a látványra épül,mint minden SW film,nehéz lenne utalásokkal eljátszani egy-egy ütközetet:)
Nekem az összes rész sztorija bejött,volt gyengébb-erősebb,de az én SW álmomba amit Lucas teremtett anno,jól beleillik.
A csatajelenetek az összes filmét ütik,sokszor a történet is....a sznob fanok pont ugy utálják Ashukát mint annak idején Jar jart,én szeretem,jó kis ellenpont,az amugy komor szinekhez.
Nehezen szoktam meg azt,hogy a főbb szereplők elnagyoltan vannak megrajzolva,amég a hátér,mellékszereplők stb köszönhetően a CGI technikának,meg a Lucasfilm digitális adatbázisának,szinte olyan mint a film...de ez biztos egy koncepció.
A lényeg ,a CW t lehet szeretni,meg nem ,ez izlés dolga és azé,kinek mennyire illeszkedik be a SW álmába,de az igazságtalan hogy rókabőrt emlegetnek sokan.Lehet hogy sok pénzt hoz Lucasnak,de szvsz bele is ölnek sokat és nem csak anyagilag.A kreativok:) meg az irók,rengeteg jó ötletet villantanak részenként is.Még egy egy kevésbbé mozgalmas rész is inyencfalat lehet,mint pld nekem a mandalor birodalom maradványainak a bemutatása:)
Ha már rókabőr,a sok szar könyvet jobban annak érzem:(
Eredeti trilla-uj trilla:
Én nem érzem az uj részeket balul sikerültnek,pedig a Klónok....első látásra igen nagy csalódás volt.
A technikai rész az méltó volt az eredetihez,annak idején a látvány igen nagy vonzerő volt,ezt a Baljós árnyak teljes egészében hozta,ugyhogy ezt ugranám is.
A sztori,könyvben legalább olyan ütős ,mint az eredetiek,pedig nem volt könnyű dolog,tekintve hogy meg volt kötve az irók és Lukács ur keze,hiszen a vég adott volt.Szerintem tökéletesen simitotta össze a hat részt.
Itt jegyezném meg,hogy a látványterv brutálisan jól sikerült,a PM ban induló,gazdagságot és művésziséget sugalló naboo-i formavilág és szinek a RoS ben már perfektül felidézte a nácik ihlette birodalmi egysikúságot.Erről amugy köteteket lehetne irni,pld a pilotafülkék belseje,ami hasonlóan egyszerű lett mint az eredetiben (csak ott anyagi kényszerűségből)
de nekem egyszerre tükrözte a jövőt(?) és a filmbeli előidejű jövőt:)
A történet vezetésében vannak különbségek ,amik abból fakadnak,hogy az eredeti részekben egy kis csoport mesehősön keresztül láthatjuk a galaxis epikus történéseit,az uj részekben meg pont forditva,egy kis csoport hányattatása a galaxis viharos történelmében.
Nyilván közös szál hogy ők formálják ezt a dolgot.
Azt hiszem Lucas ,ha festőként nézünk rá,a szinekkel valamit rontott azért,többször át kellett volna emelni hangulatokat a régiből......mint pld a Luke lesi a lenyugvó napot-Anakin búcsúzik az anyjától analógia,zenével együtt.