Törölt nick Creative Commons License 2010.11.30 0 0 46093

3 eve meg mukodott a Virag. A Tisza szalloval kapcsolatban jo hirrel szolgalhatok, el, ha nem is virul. Ott szalltunk meg. Megvan a nagy tukros lepcso, a szep korlatok. A lobbyban funkciotlan nagykepernyos TV, az ott elhelyezett fotelok egyikebol sem lehet ralatni. Hagyomanyos kulcsos rendszer a szobakhoz. Az emeleti folyosok magas boltivesek, a mennyezetrol kismeretu kristalycsillarok lognak le, aranytalanul kicsik a belmagassaghoz es terhez viszonyitva. De nem ez a legnagyobb bajuk, hanem hogy sporolasi celbol mozgaserzekelore vannak kotve amelyek csak akkor kapcsolnak be ha mar majdnem a csillar ala ersz. Igy aztan gyakorlatilag villogo sotetben kell vegigmenni a folyoson. A szoba kinyitasa kulon muveszet mivel a csillar nem az ajto folott van, hanem kisse arrebb, epp csak annyira, hogy ne gyulladjon fel a feny mikor az ajtohoz ersz. Oda kell allni a csillar ala aztan ravetulni az ajtora mint egy parduc es mar forditani is a kulcsot. Ha a kulcs nem volt elokszitve a kezedben, kezdheted ujra.

A szobak szegenyesek bar celszeruek, furdoszobaval ellatva. A folyosokon meg vannak kozos furdok is, mutatva, hogy nem volt ez mindig igy. Probaltam bemenni egy kozos furdobe - nem volt villany.

Az agyakon vastag, nehez paplan, patyolatfeherre kemenyitett agyhuzattal. A tisztasagra nem lehetett panasz. Parkolas az udvaron lehetseges, nemi buveszmutatvany aran, ugyanis a kapubejaro es az udvar eredetileg a szodas es a jeges keskeny kocsijahoz lett tervezve, nem autokhoz.

A kenyelmetlensegeket a szemelyzet kedvessege teszi feledhetove, a talan mar csak Magyarorszagon letezo ingyenes csomagmegorzo szoba, a keres nelkul is felajanlott kijelentkezes utani parkolasi lehetoseg es a finom svedasztalos reggeli sajt- es felvagottvalasztekkal, cserepkancsoban felszolgalt lekvarokkal, cikoria (igen!) kaveval, meleg tejjel. Persze van aki huzza erre a szajat - en meghatodtam tole. A svedasztalnak semmi koze az amerikai rozsadamentes aceltartalyokban, granitlapos asztalokon kitett reggelikhez, a Tiszaban feher asztalterito, kis rezso a kavenak -tejnek, kosarkaban finom teljesmagos es csaszarzsemlek, sult kolbaszkak es rantotta dukal. Idosebb holgy tolti ujra a talakat, figyelmes, kedves.

A szalloban kozjegyzoi iroda is helyet kapott amit  a szalloda kulon szolgaltataskent reklamoz honlapjan. Az odajarok biztosan tudjak mire kell, nekem megfejthetetlen. Ha viszont valaki keson jon, sajnos meg egy szodavizet sem kaphat, a bar koran bezar. Valamiert lementem a portara keso este, epp harom ismeretlen nyelven beszelo vendeget probalt a recepcios kislany angolul kisegiteni. Van valami kulonos erzes  abban ahogy a mai generacio tokeletes nyelvtannal de igen eros akcentussal beszeli a british englisht.

Előzmény: Boszorka (46092)