dmmddm Creative Commons License 2010.11.26 0 0 187

Én is színházzal jövök, tegnap láttam a Pesti Színházban A mikve című darabot. Nagyjából annyit tudtam róla,hogy egy zsidó női rituális fürdőben játszódik egy ortodox közegben. Nem is nagyon akartam előre olvasni kritikákat,beszámolókat, de azért belefutottam egy-egybe és nem írtak rosszakat. A színházi szórólap - ha jól emlékszem - vígjátékként írta,de ebben nem vagyok biztos. Én sokat mosolyogtam a darab nézése közben, mert volt min,de nem volt ez annyira vidám történet, a korlátok elleni lázadásról, tradíciókról,női szerepekről szól, a vége kifejezetten drámai. Jó alakításokat láttam. (Igó Éva, Hegyi Barbara,Pap Vera, Börcsök Enikő, Kovács Patricia, Stefanovics Angéla, Tornyi Ildikó) A végén a meghajlásoknál a színésznők arcáról még nagyon jól leolvasható volt az átélt dráma, nem volt könnyű visszazökkenniük a valóságba. Ajánlom megnézésre, lehet, nekem is meg kellene még egyszer néznem.

Más.

Ma délután  olvastam egy kiállításról, ami mostanában nyílt,nyílik a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban, Görgey Artúrnak a szabadságharc során szerzett életveszélyes fejsebével kapcsolatosan az akkori orvoslás lehetőségeiről. Érintőlegesen orvoslással kapcsolatos területen dolgozom, érdekelnek az ilyen jellegű dolgok, biztos megnézem ezt a kiállítást. Még úgyse voltam soha az Orvostörténeti Múzeumban.

Miután ezt leírtam, rájöttem,hogy szépen kapcsolódom Görgey Gáborhoz,mégha áttételesen is:)

Előzmény: Csimpolya (186)