"a jelenlegi pont elég a felismerésre és felelős döntésre."
És amikor nem elég? Olyankor mi van?
Egyszerűen nem veszed figyelembe, hogy a 12 hetes határ semmilyen kapcsolatban nincs se a magzat érdekével, se a döntéssel, ez csupán egy technikai dátum, eddig végezhető el az abortusz viszonylag biztonságosan az anya szempontjából. Ha netalántán csak a többedik héten veszi észre a nő, hogy terhes - két ilyen ismerősöm is van, az egyiknek az első három hónapban volt vérzése, és gumi mellett lett terhes, ez megtörtént vele kétszer, egy másik ismerősöm szoptatott, úgy lett terhes, sőt, hozzátenném, én is értem úgy el 10-11 hétig, hogy nem vettem észre, hogy terhes vagyok, szintén gumi mellett, csak a vetélés tényéről értesülhettem - ilyenkor meghosszabbítanád a határidőt? Öntudata még mindig nincs.
És ha valaki megszüli, aztán rájön, hogy mégse ezt akarta, akkor miért nem lehet valami humánus módon végezni vele, öntudata még mindig nincs.
Arra a kérdésre, hogy mikortól számít embernek egy magzat, mikortól védendő az élete, azt a választ tudod adni, hogy a jelenlegi szabályozás pont jó, vagyis onnantól ember, ahonnan az anya szempontjából már magasabb kockázatú az abortusz?
Ez is egy olyan kérdés, amit következetesen nem gondolsz végig.
Amúgy totál mindegy.