hatvanhárom Creative Commons License 2010.11.25 0 0 333

Sziasztok! de jó hogy megtaláltam ezt a fórumot!

Válaszolva a kérdéseidre. 1. Együtt tartani lehet, de nem egészséges. Főleg a kacsa egy pillanat alatt képes összepacsálni a szép tiszta vizet, a liba az is, de ő mégsem ekkora disznó. Aztán ha bele is tud menni fürdeni, bele is kakál. A libának, kacsának nem lesz baja, de a baromfiak már kényesebbek, így sokan azért nem tartanak vizi szárnyast, mert féltik a többi szárnyasukat (na ezt elég rondán fogalmaztam meg). Ettől függetlenül nálam együtt vannak, de együtt is nőttek fel. Liba, kacsa, gyöngy, pulyka, tyúkok egy udvarban laknak. Azért a liba és a kacsa (ők együtt) külön ólban alszanak és a tojó fészkük is ott van benn. Tenyész időszakban, azért nagyon kell figyelni a libánál a gúnarat, mert olyankor hajlamosabb az egyéb állatokat megtámadni, mivel félti a  tojóit, tojásokat, utódokat. Bár nálam olyankor a gyöngy kakast is kordában kell tartani, mert az is megtámadta a tyúkjaimat.

Vízfelület. A lényeg, hogy legyen előttük víz állandóan, de ha szaporítani is akarod őket, akkor akkora víz kell, amibe be tudnak menni fürödni, mert a szex többnyire a vízben sikeresebb. Ha a nevemre klikkelsz és bekéred a hsz-eimet, akkor a Dísztyúkos hsz-eim között a 102893-ason és a 102483-ason ott a kép az én füretőmről. Egy hatalmas parabola tányért sikerült szereznem, nekem abban fürdenek. Vagy ha van kiszuperált műanyag homokozód az is jó. Az ólat írtam, hogy éjszakára mindenképpen külön ól ajánlott. Képet azért nem teszek a oaraboláról, mert új nincs, a régieket pedig formázás miatt sikerült letörölni. Azért egy ilyen nagyobb vályú is megteszi, ebbe is bele tudnak menni.

Előzmény: Lujza&Ejni (330)