A Tb dologgal kapcsolatban igazolast nem kertek, csak igy 10 ev utan megkerdeztek, hogy ugyan mar joember miert nem fizeti a TB-t? (kell a penz a kasszaba ugy latszik), aztan mikor mondtam, hogy mi a helyzet akkor az eleg volt, nem kertek semmifele papirost. De, hogy ez az ugyintezo lustasaga miatt, vagy mert a szobeli nyilatkozat eleg (raadasul nem is szemelyesen csak a szuleim utjan kozvetve) azt nem tudom.
Bocsanat felreerthetoen fogalmaztam a biztositassal kapcsolatban: nem fizettem szinte semmit csak ennyibe kerult volna az alap Tb nelkul. konkretan 2 nap korhazi megfigyeles + a surgossegi ellatas 60e ba kerult.
"Mutuelle"-em amugy nincs, mert egyenlore nem erzem szukseget. Nem vagyok egy beteges tipus igy kifizetem zsebbol az evi 1-2 alkalommal valo gyogyszervasarlas, meg a10 ev alatt kb 2 heti korhazi ellatas a Tb altal nem fizetett reszet. Hozzateszem a szemuvegem nincs, a fogaimmal sincs semmi gondom, igy soknak talalom az eves szinten minimum 250 euronyi mutuelle-t. Kb 30 e gyogyszer meg visszaosztva masik 30e korhaz meg mingig a a negyede mint amit mutuelle-re fizetnek. Sajnos a peldam viszont nem 100 %-ban mervado mert a vasutnal dolgozom igy, a ceg sajat nyugdij es betegpenztaraba fizetem a hozzajarulasokat. A ceg megbizasabol dolgozo dokiknal egy fillert sem fizetek, a szemuvegemet, ha lesz majd egyszer a ceg fogja allni, mert a kozlekedesbiztonsagi reszlegen melozom es ha cegnek volnanak sajat fogaszai vagy 100%-ban tamogatottak az se lepne meg.
Pelenkaugyben infokent annyit, hogy kb 15-20 cent korul jon ki darabja, csomagolastol es markatol fuggoen. Szemely szerint mi azt tapasztaltuk, hogy erdemesebb a dragabb belefektetni, mert az ugymond "occso" pelenkat nem ernek semmit, ugyhogy mi inkabb a dragabbakat, markasabbakat (pampers, huggies, stb) vettuk amikor szo szerint napi szugseglet volt aztan a a vegefele amiko mar inkabb csak biztonsagi "balasetmegelozesi" szempont alapjan volt a csemeteken a pelus akkor attertunk az aruhazak sajat termekeire (auchan, cora, stb) de akkor sem a "1 prix" categoriabol valogattunk. Erdemes figyelni a nagy akcios csomagolasokat, a boltok sajat termektamogatasi promoit (torzsvasarloi kartya, 1-t fizet 2-t kap, stb), ilyenkor erdemes bevasarolni mivel nem romlando termek