Kedves Mindenki!
Én ugyan csak ritkán írok, de mindennap olvasom a fórumot. Rossz látni, hogy a lelkes nyulászok tollából nem nyulas érdekességek, tanulnivalók, szakmai tapasztalatok látnak napvilágot, hanem acsarkodás, egymás pocskondiázása, lejáratása a téma. Én ugyan nem ismerem Förikét személyesen, de úgy gondolom, hogy egy egyszerű, lelkes, szorgos, tenni akaró fiatalember, aki nem véletlenül hozta létre a topikot. Lehet, hogy néha nem fogalmaz jól (nekem két kamasz lányom van és ismerem a szavajárásukat, hát nem mindig tökéletes), esetleg lehetne néha egy kicsit tisztelettudóbb is, de mindenképpen olyan ember, akitől fiatal kora ellenére sokan tanulhatnánk. Ha mást nem, az állatszeretetet, az elkötelezettséget egy űgy mellett, a paraszti gondolkodást, a gazdálkodás fortélyait. Szerintem ha körülnézünk a fiatalok között (bár én sem vagyok öreg), én azt mondom, hogy örülni kellen, hogy olyanok is vannak közöttük, mint Ő. Ők fogják húzni az ország szekerét utánunk, és nem a plázacicák. Az a baja ennek az országnak, hogy az emberek inkább irigykednek, egymásra mutogatnak és kevesen dolgoznak.
Persze Neki is van mit még tanulnia, a hozzászólásai néha lehetnének tisztelettudóbbak, de a mai fiatalok sokszor nagyon öntudatosak, nem mindig fogadják meg az öregebbek tanácsait, túl biztosak magukban, de azt hiszem, hogy ha visszagondolunk 10-20-30 évet, mi is ilyenek voltunk.
Én azt mondom, hogy inkább tanítsuk egymást ahelyett, hogy megbántanánk. Érdemes a két idézet mélyére gondolni, mert ezek az emberek már letettek valamit az asztalra és nem mondtak butaságot. Sajnos a töbi fórumon is hasonlókat olvasok, és ez nem jó.
Jómagam már sokat tanultam az itteni írásokból, bár nekem a szakmám is az állattenyésztés. Nem mindennel értek egyet, de akkor azt vagy leírom, vagy elgondolkodom rajta. Nem kell mindennel egyet érteni, hiszen a tisztességes viták, szakmai csaták viszik előre az ügyet. Csak viselkedjünk emberhez méltóan, és adjuk meg a tisztességet másoknak.
üdv:
Viktor