peterch Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2098

Szia!

Ha elolvasod a kerdesedet es egy picit komolyan elgondolkodol rajta, akkor a valasz is adott. Ilyen esetben minek a Lexan? Ha nem akarod ,hogy minden kamra minden oldala hocserelo legyen, akkor siman tehetsz egyszeru olcso lapokat tavtartokkal es nem lesz olyan draga a hocserelo.:) Hasznalhatod a kartonplastot is, allitolag az is olcso, vagy egy sima alulemezt,  vagy a szivoszalat ,mint itt lentebb irtak a topiktarsak.

En a Lexant csakis a "Paul" fele hocserelore hasznalnam, igaz elotte irtam egy sima ketoldalas ellenaramura is. De idovel es az ismeretek megszerzesevel a velemenyek is valtoznak.

Ami a hatasfokot illeti. Azt is irtam, hogy szerintem milyen felteteleknek kell lenniuk, hogy elerhessuk akar a 99%.ot is.:) De amennyiben legalabb a felulet nagysaga ,mellette a nyujtott teglalap forma, az ido amit a levego a hocsereloben tolt es a fuggoleges szereles megvan, akkor a gyarival versenykepeset keszitesz SK. A hatasfokot tudod, hogy nehez megirni, mert az mindig a korulmenyektol fugg. Lehet 50% es lehet 99% ugyanazon a hocserelon.

Udv , Peter.

Előzmény: wwonka (2097)