Sziasztok Néztem a videóid szuperek.Én épp azon gondolkodtam, nekem nem kellene olyan robi tengelyre megcsiálnom, mert én inkább huzatni szeretnék vele. Kapálni ott az uj honda 5.5 le erös kapa az nagyon jó kapálni de másra se. Ez a gép pedig huzhatná a boronát ekét töltögetöt ilyeneket, meg a futót. Szétszedtem a váltót , nézegettem de ma jobban belenézek, mert úgy látom ha a difit beállítanám nem kell nagyon reszelni a házból , pont elforog. De nem találtam még megfelelö hézagolót a difibe de megyek az autósboltba és beszélek egy öregebb szakival hátha van elfekvöbe nekik és nem kell barkácsolni. Megvan a váltókar söt elhoztam tegnap a skoda motort is, hátha nem lesz erös a kismotor akkor eléteszem a 105 ös mocit. Az csak elbirja már az ekét :-).Azon járt az agyam mikor néztem a skodát, annak ki lehet venni az elsö futóművet egybe, mi lenne ha azt megrövidítve ,arra fektetném a skoda motort , így olyan teherviselő elemként lenne egybe a moci és a váltó, de ez csak ötlet még egyelöre :-)
Most még az a kérdésem , én nem vagyok otthon az áttétel számitásba , amit ad a váltó az rendbe, amit ad a kismotor 2 sebessége - rendbe, de ha a kismotor és a skoda váltó közti áttétel az mi legyen gyorsító vagy lassító, persze ha erö kell akkor lassító kell, ez vajom 1:2 be elég e? mert mondjuk egy ékszijjal megoldható vagy egy zsiga vezérmü kerékkel z tuti 1:2 arány és akár bordásszíj is hajthatná ami nem igényelne karbantartást.
Hirtelen ez jutott eszembe még mielött barkácsolok, a képekkel úgy járok a fényképezömbe az akkuk úgy tönkrementek , pedig van 8 és 2 kell bele , hogy 1 napos töltés utánn nincs benne annyi erő ,hogy bekapscoljon......
Üdv a sok barkácsolónak Attila