Kedves devereaux!
Nem érdemes összezúzni az összeesküvés-elméleteket, szerintem maradjunk abban, hogy direkte arra lett kitalálva. Egy közgaszdásznak elhiszem. Ha ő mondja...
Az egyáltalán nem lehet a bajok oka, hogy a cégeladások nincsenek ésszerűen szabályozva, és biztos az is normális, hogy még a rádióban is hallhatod, hogy problémás, veszteséges cégét jogi garanciával értékesítjük. Ami praktikusan kettő darab nem létező keleti ember számára történő értékesítést jelent, akik -mit tesz Isten!-történetesen soha többé nem kerülnek elő. Szerintem sokkal praktikusabb valamely összeesküvést látni mindezek mögé, mint az illetékes szervek totális impotenciáját. Ez ügyben a fijjugg egyébként meglehetős tapasztalatokkal rendelkeznek, ha emlékszünk még bizonyos Josip Totra és Kaya Ibrahimra.
Mondjuk mivel össznépi sportról beszélünk, ezért nincs különösebb aggályom emiatt, tulképpen sokkal jobban zavar kettő darab tény: a, hogy a regnáló kormány egyik igen fontos miniszteri posztot betöltő személye címeres gazember és konkrét bűnöző; b., hogy a fijjugg most úgy érzik, nem is kell kikerülni a törvényeket, egyszerűen újakat kell írni akár visszamenőleges hatállyal is, mert azt most lehet. Márpedig ilyetén személyiségfejlődési folyamatok ölég gyakorta diliházban teljesednek ki a maguk teljében, szakértő személyzet asszisztálása mellett.
Ráadásul én nagy naivan azt képzelem, hogy cca. 2700 Mrd forint lenyúlásának kísérlete nagyobb valószínűséggel visz ki tömegeket az utcára, mint a szimbolikus ügyek melletti vagy elleni megmozdulások, és lám tévedtem, a kutyát nem izgatja fel, ha elveszik a pénzét.