Logofet Creative Commons License 2010.11.22 0 0 19013

Kedves Tarmac!

Már miért is lenne nehéz megtenni. Az első tárgyalás idejét 30 napban lehet maximalizálni a kereset érkeztetésétől számítva, két tárgyalás közti időt ugyanekkora időszakban maximalizálni teljesen jogállami megoldás.

Az ítéletek egyébként gyakran megszületnek a tárgyalás előtt, ami akár normális is lehet, csak akkor minek az a sok faxni. Én egyébként olyat is hallottam már egészen megbízható forrásból -saját magamtól-, hogy a szóbeli ítélet indoklása és aztán az írásban megkapott teljes egészében eltért egymástól. Na ja, nem kellett volna az ítélet hirdetés közben hangosan felröhögni, amikor azt a céget aminek az ügyvezetőjeként vettem jelen a másodfokú bíróság ítélethirdetésén, 8 évvel azelőtt megszűntnek nyilvánította a T. Bíróság.

SŐt, azt is el tudom neked mesélni, hogy amikor legkedvesebb ügyvédem panaszt tett a tárgyalás közben Népsportot olvasgató bíróval szemben, hogyan hívták be és közölték vele, vagy visszavonja a panaszát vagy soha az életben nem nyer pert jogi képviselőként Magyarországon.

Márpedig ezeken a jelenségeken kutya nehéz változtatni, nem alkotmánymódosításra van szükségünk, hanem a játékszabályok betartására. Ja, ha azok betarthatatlanok -lásd adórendszer, pártfinanszírozás, egyebek- akkor ölég nagy baj van.

Előzmény: Törölt nick (19007)