bypa Creative Commons License 2010.11.21 0 0 2095

Szia

A vastagsága szerintem 0,5 vagy 0,6 de nem emlékszek pontosan, bádogosüzemből vettem, tolóméróm meg sajna nincs, hogy megmérjem.

Ha egy lapot lerakok vízszintesen úgy, hogy a két hosszanti széle  alá teszek valamit akkor a közepe a saját súlyánál fogva ahogy te is írtad enyhén ívesre hajlik. Ennyi...

Függőlegesen szerettem volna, de a súlya akkora hogy nem tudtam, aztán már nem is akartam megoldani a bedobozolását és a rögzítését sem, úgyhogy félbeszakítottam a projektet. Pedig a hőcserélő felületem 13m2, ahogy Peter is írta ennek ennyinek kell lennie.

Úgyhogy most hogy újra van időm egy kicsit foglalkozni a dologgal, készítek egy másikat műanyagból. Találtam a neten többféle hőcserélőről is rajzot, ezeket a rajzokat meg az itteni infókat kiegészítve egy kis saját fantáziával összegyúrom és megpróbálkozok a csövessel. Tizenegynéhány mm-es es műanyag csöveket és spirocsöveket fogok használni. Plusz kellene még pár anyag amiket most kutatok, pl olyan nem rideg műanyag lemez amire 2mp alatt tudok lyukat fúrni :) Próbálom azt elérni, hogy semmit se kelljen csináltatni hozzá, minden boltban kapható és sk lenne. Pl nem kell bádogossal lemezdobozt készíttetni, ilyesmi. 

Előzmény: durkonorbi (2093)