feketepanda Creative Commons License 2010.11.21 0 0 3632

Igen, így van! Nem lehet folyamatosan nyugtatózni. Ki kellene deríteni, hogy mi okozza és úgy megoldani. Ha öröklött, mondjuk eleve szellemi fogyatékos, akkor is lehet csillapítani, de mindig elő fog jönni, mindig terápiára szorul.

Mi lehet?

Lehet kiskori trauma - szocializáció hiánya, elnyomás, rossz bánásmód következménye

Lehet tápanyaghiány - az idegrendszer kifejlődése és fejlődése szempontjából nélkülözhetetlen tápanyagok hiánya

Lehet öröklött - egyszerűen így született, eggyel több vagy kevesebb kereke van.

Először kideríteném, hogy melyik. Egy nagy kúra, idegrendszerre ható, azt támogató kiegészítő segít ezt kideríteni és sokat javíthat.

http://vitaldepo.hu/keres.html?keres=idegrendszer  ezek humán cuccok, sokat használtam magam is, pl. Béres magnet B6. Utazás, ellés, új kutya beilleszkedése...stb.

És ezt is bedobnám:

http://www.allati.com/termekleirasok/vetri-care-termek-ismerteto-2270-3.html  ez a HOVA kutya változata:)

Azaz én adnék neki magnéziumot, olivát és B komplex vitamint és figyelném javul-e. Ha igen bingó. Ha nem akkor marad az időszakosan adott - front, félelem..stb esetén - Natural Calm.

Vagy a kettő együtt...mert az idegrendszer nagyon nehezen regenerálódik sajna, ha regenerálódik, és közben már ne legyen stresszes.

És valóban, a kimozgatás, közösségi élet baromian fejleszti, segíti a képességeket.  Eleinte nehéz, de ha képes fejlődni élmény is lehet. Érdemes kipróbálni. Ha nincs kutyasuli a közelben, magad is foglalkozhatsz vele napi 1 órát. Én, ha foglalkozom a kutyáimmal, egyszerre csak egy dolgot várok el tőlük. Addig gyakorlom, tanítom, míg sikerül neki. És ekkor hatalmas elismerést kap tőlem! Csillogó szem, büszke pózok...nagyon odavannak az egyszem tudásuktól:) És jön a következő...szépen egymásra épülve...közben okosodik. És közben szófogadó, lelkesen dolgozni akaró, figyelmes kutyává érik.

Éppen most formálok egy kamaszfiút...a kezem leszakad tőle korban van:) Megy, mint a tanker...liheg, puszog...de már figyel...éppen kezdi élvezni. Már akarja csinálni, amit kérek...csak még nem tudja hogyan. Ez egy folyamat.

Leírtam már, hogy elengedhetetlen a kialakított napirend. Evés-pihi-meló-játék. Ez biztonságot ad nekik. Hihetetlenül ragaszkodnak hozzá:)

Ha este nem megyek ki dajkálni, kicsit baromkodni közéjük, még éjfélkor is döngetik az ajtót. Csak úgy dafkéból...me nem mentem...és menjek. Ha csak pár percre is. Pedig megetettem őket, szöszöltem kint, gyakoroltam az esedékessel...de ez más. Ez csak az övék, ekkor mindent lehet. És nekem sincs mindig kedvem...

Építsd fel Lolly a terápiát. Módszer sok van...de mindhez te kellesz...ti. Mi itt csupán tippeket tudunk adni.

Ha magnézium, macskagyökér és foglalkozások ellenére is dilis...akkor sajna meg van a diagnózis...de ezt ki kell deríteni.

Előzmény: kutyimaci (3631)