babarczyeszter Creative Commons License 2010.11.20 0 0 18794

Akkor teljesen egyetértünk. Ha kiüresítik az alkotmányt és/vagy megszüntetik az alkotmánybíróságot, akkor az alkotmánynak nem lesz jelentősége. Megjegyzem, eddig se volt neki nagyon sok (minden kormány mulasztásos alkotmánysértésben szenvedett). 

Ráadásul még antirászista megfontolásait is érdemes hozzávenni. Édesmindegy, mi van az alkotmányban, ha a politikai kultúránk nincs ott, ahol lennie kéne.

Kaszárnya: nem egészen azt mondtam, hogy kaszárnyában szeretnék élni, hanem hogy a kupleráj után már vonzónak tűnik (a szavazóknak, és nekem mint szavazónak). 

Amikor nincs ráhatásom... Sose volt ráhatásom, hogy pindiy szép szavával éljek, abban az értelemben, hogy jelentős választói tömegek szavazatát átbillentettem a Fidesz felé. Azok, akik engem olvasnak és szeretnek, nem billentek a Fidesz felé, hanem nem mentek el szavazni, vagy az LMP-re, illetve az MDF-re szavaztak. (Én erre buzdítottam őket). Részemről még az is OK, ha valaki nem ment el szavazni. Erre az MSZP-re nem lehet szavazni. Más kérdés, hogy az LMP és az MDF szintén balfaszfészek. De legalább nem gazemberfészek.

A kétharmados érvelésem IF THEN jellegű (ha valaki elolvasná rendesen...)

IF kétharmad és jól kormányoznak THEN van valami esély pár komolyabb probléma kezelésére, ami eddig a társ támogatás hiánya, plusz kétharmados védettség miatt kezelhetetlen volt. Önkorm, eü, közokt főként. 

IF kétharmad és nem kormányoznak jól THEN Orbánnak vége, hálajóistennek. 

A Jobbiknak mindkét esetben vége, bár az utóbbi esetben kevésbé. 

Még nem tudom, hogy melyik forgatókönyv valósul meg, még nem telt el elég idő. De az én szempontomból még az is mindegy, hogy mit csinálnak az alkotmánnyal, amíg lesznek választások, addig el lehet küldeni őket a francba. 

Csak ugyebár ehhez ellenzék kéne.

AZ ország fő kérdése most nem az, hogy mit csinál a Fidesz. Próbálkoznak a kormányzással, aztán vagy jutnak valamire, vagy nem. Most elég bénák, minden agresszivitás ellenére. Kíváncsian várom, tudnak-e ennél többet.

Az ország fő kérdése az, hogy lesznek-e más ütőképes pártok, és melyek lesznek ezek. 

Előzmény: Doppelstangel (18792)