A napokban jártam egy zongoraszalonban ahol digitális zongorák mellett sok akusztikus zongora meg pianinó volt, és én is azt kérdeztem ott meghökkenten, hogy hogy lehet hogy ilyen olcsók -hát persze minden relatív , én most a 300 ezres CLP-mhez viszonyítottam, és kb. ilyen árban, sőt kevesebbért is voltak ott- a pianinók? Hát persze az eladó nem mondta, hogy mert gagyik, bár én nem éreztem őt átverősnek. Hangra szépen szóltak, no és persze nem zúgott egyik sem:-)
Azt mondta, a digitálisok már rég szétesnek, amikor egy akusztikus hangszer még mindig OK.
Én mondjuk nem értek hozzá, mindenesetre egy kicsit igazságtalan voltam azzal, aki akusztikus hangszert ajánlagatott nekem, mert árban megoldható lenne, /ha csak nem derülne ki egy ilyen olcsóbbról néhány hónap múlva valami kellemetlenség/ de a helyigénye azért még a pianinónak is nagyobb.
Arról viszont sajnos megbizonyosodtam, hogy a fővárosi üzletekben valóban nem lehet megállapítani, zúg-e egy zongora, volt ott a CLP 320 is, de az utcazaj mellett lehetetlen volt tisztába jönni vele ilyen szempontból.
Úgyhogy marad ez a külső táp-belső táp, mint táppont / :na ez jól összejött;-) és azt latolgatom, hogy egy YDP 141- esre váltok talán, ez külső tápos. /kár hogy ebben nincs ez a szép meleg cseresznyeszín mint a CLP 320asnál/. Aztán majd ha úgy alakul, egy igazi panínó lenne a következő fejezet valamikor.