kepzavarvideo Creative Commons License 2010.11.18 0 0 41739

Bocsánat, de te miről beszélsz????  Milyen mélyet vág le honnan???

Ha elolvasnád én egy komplett szettről beszélek, ahol nem vág senki semmit, egy profi (nem csak az ára profi, hanem a frekvenciaátvitele, dinamikatartománya, minősége, meg persze a kivitel, fém ház, állitható működési frekvencia, pilot, squelch lehetősége) mikroport, és egy ehhez illeszkedő kamera, aminek az xlr csatlakozó nem parasztvakitásnak van, az audiorendszere, a kivezérlésjelzők mind azt a célt szolgálják, hogy maximális minőségű hang legyen, és a pcm 48Khz 16bites hang lehetőségeit ki is használja a kamera, ami bizony minőségben az általánosan használt 128-384k tömöritésű mp3 felett van elég rendesen!

Én ezt a szettet árulom, és épp azt hangsúlyozom, hogy a minőségbeli különbség a kommersz technikához képest iszonyatos, hiába ez is DV és a home gagyi is, mert ez kihasználja a lehetőségeket ami a dv szabványban rejlik, de itt jegyzem meg, a dv szabvány egy 25Mbites stream formátum, amit nem csak miniDV kazettán találtok, a DVCAM ugyanezt használja, csak a szalaghibák csökkentése miatt nagyobb szalagsebességet használnak, meg persze hogy ne legyen kompatibilis....

Lehet hogy a home kamerák frekvenciaátvitele és elektronikája nem alkalmas munkára, de azt nem is szabad arra használni! Munkához munkára alkalmas berendezés kell, nem pedig kerülőutak, meg külső mp3 rögzitők... amibe ott nem tudsz belehallgatni, én pedig hallgatom a fülhallgatón, a kamera amit rögzit, miközben rohangálok a kamerával...

Egyébként pedig nincs akkora árkülönbség!

én a szettet 560-ért árulom, de ha nincs szükséged profi állványra, a profi mikoportra, a kézi és csiptetős mikrofonokra, elég a jó minőségű puskamikrofon, és ebay-en egy olcsóbb, kevésbbé profi portot veszel hozzá, és igy nincs szükséged a nagy koffere akkor kb -200e-el szémolhatsz, igy a kamerát objektivvel, töltővel, akkukkal, és puskamikrofonnal 350 ért odaadom énis, ami összemérhető egy új home kamera árával, és van mégegy különbség, hiába használt ez a kamera, tovább birja mint az újonnan vett home, ez tele van fémmel műanyag helyett, több ezer fejórát elmegy még javitás nélkül, ami bizony még 8-10 év, ha heti 4-5 órát használod, és utána is egy fejcsere, mechanika tisztitás 100e ért, és újabb 8-10 év...!!!

Itt az hogy én 1,2millióért vettem, és 350e ért adom csak a technikai avulás miatt van, minőségben, használati értékben ugyanaz mint volt!!!

Nem véletlen, hogy ebay en a mai napig lehet venni kifogástalan, működőképes 20-25 éves tv-s analóg kamerákat amatőr áron!

Ha megveszed 350e ért, majd tiz év múlva el tudod adni 100e ért... még ha megveszel egy jobb amatőr kamerát újonnan 350e ért, holnap már csak 250 et ér, mert nem új, 5 év múlva pedig 30e nek örülsz érte...

Előzmény: Ladila (41738)