Antisystem Creative Commons License 2010.11.17 0 0 225

ahogy ennek a cikknek a szerzője: http://nol.hu/velemeny/20101116-a_jovo_zaloga

Amikor Bauer Tamás (Heller igazsága – Debreczeni igazsága) Heller Ágnessel szemben Debreczeni József mellé állva vitatja, hogy a mai fejleményekért a politikai osztály egésze felelős, akkor annyiban igaza van, hogy nem azonos mértékben felelős. Ám Bauer úgy véli, hogy az elmúlt húsz év egyes politikai eseményeinek az elemzésével válasz adható arra, hogy „miért van ma szabad keze a Fidesznek a jogállam felszámolásában”, holott az ilyen elemzés csak a felszínt érinti.

Akármilyen rossz kormányokat volt is képes létrehozni a balliberális politikai osztály, ezek a kormányok nem elsősorban a hibáik miatt buktak meg. A döntő tényező a magyar jobboldali elit hangadó, az euroatlanti politikai kultúra híján levő részének a hatalomvágyából következő, irtózatos erőt adó gyűlöletpotenciálja volt. Mögöttük pedig lelkileg ott áll szavazóik jelentős része. És akármilyen borzalmakat fog is produkálni ez a fajta jobboldali kormányzás, szavazóik többségét még a legvadabb baloldali támadások se fogják tudni olyan gyorsan kiábrándítani, mint ahogy ez fordítva megtörtént. A magyar társadalomnak ez a része aligha fogja a jövőben a baloldaltól meg a liberálisoktól elfogadni a gazdasági és szociálpolitikai rendszer elkerülhetetlen javítását, mert érthetetlen vagy eleve ellenszenves számára a nyelv, amelyen felkínálják.

Mit szeretnél, halkan kuncogjak, vagy visítva röhögjek? Esetleg írjak ellencikket? :)))

Mondok én erre neked mást. A két nagy párt (FIDESz - MSZP) az én nézetem szerint nagyjából fogatlan oroszlán, veszélytelen, mert populista tömegpárt, tehát mindene a népszerűség. A komoly gond mindig a kisebbik, de annál mohóbb koaliciós partnerekkel volt számomra, az előző FIDESZ-érában az Iboly-minisztérium gyalogolt rendszeresen a lelkembe a rendpárti agyhúgyköveivel, aztán a 8 év szoci érában a Medgyessyt hátbaszúró Szadi-klikk, a Molnárok és Horváthok, most meg a KDNP féle tekintélyelvű okosságok jelenthetik a komoly fenyegetést a lelki békémre... Azt magasról lesz*rom, ha Viktor holnap istencsászárrá koronáztatná magát, még elmegyek tapsolni is,  csak könyörgöm, Semjént ne engedjék komolyabban szóhoz jutni pl. abortusz témában, mert az sokaknak lehet húsbavágó...

ÜdV

Előzmény: Póli (214)