Borosi Creative Commons License 2010.11.17 0 0 28

Kinect tesztelve

Nekem nagy elvárásaim voltak a Microsoft 40 ezer forintos webkamerájával :) Azzal tisztábban voltam, hogy az én hardcore játékosi igényeimnek nem felel majd meg, és nem is fogok egy ideig majd COD-ot játszani vele, de mint party-kelléknek jól jön majd.
3 óra játékon vagyok túl, és kajak szakad rólam a víz, folyik még a picsámon is. A WII alapjaira épülő szerkezet felülmúlta várakozásaimat. A Nintendo konzolja csomagolhat, bye-bye WII,ennyi!

Külső:
Szép, csili-vili masina ez a Kinect, a Mikrószoft jó munkát végzett, tetszik.

Kalibrálás:
Teljesen rendben van féltem tőle, hogy bonyodalmak lesznek, de semmi. 2 perc alatt készenlétben van.

Lagg:
Sokan féltek attól, hogy nem tudja rendesen követni a mozgást, de szerencsére nem ez lett a vége. Ha értékelni kellene ezt akkor szerintem 9/10, de játék válogatja, de ez játékfüggő is…

Kinect-dashboard : Jópofa, de sokat nem foglalkoztam vele, így nagyon nem is tudok mit írni róla. Biztos sok dolgot nem fedeztem fel, majd igyekszem.

Játékok:
Kinect Adventures : Természetesen az ajándék játékkal kezdtem. Nagyszerű élmény, kicsiknek és nagy marháknak is mint nekem. Totál megmozgat, és tényleg jó poén. Játék közben fényképek is készülnek rólad, ami jól megmosolyogtat mindenkit.

Fighters Uncaged : Erről sok rosszat hallottam. Tény hogy néha nem tudja a játék mit is csinálok, mert teljesen más mozdulatot végez, de annyira nem vészes. A kötelező tutorial megadja a hangulatot, utána meg kőkemény fight-ok vannak, amik rendesen megizzasztottak. A picsámon majdnem szétrepedt a bokszer, mert mindenképp pörgőrúgást akartam.

Motion Sports : Az eddig próbált játékok közül ez a leggyengébb. Foci, boksz, sí, stb… Poénos, megmozgat, de grafikában, élményben annyira nem nyerő. Bokszban jópofa volt, hogy kérte hogy mutassam az izmait, majd lefotózott és ezt tette be újság címlapra, mikor nyertem :)

Dance Central : Mivel a tánc távol áll tőlem, mint Győzikétől az egyetem, ezt a csajoknak hagytam, és csak figyeltem. A grafika mocsok jó, a lépéseket leutánozni szerintem rohadt nehéz, de a lányoknak jól ment. Majd menet közben egyszercsak felbukkan a Freestyle felirat, amikor úgy táncol a játékos ahogy csak akar. Ha vége, a felvett videót gyorsítva játssza vissza. Sírtunk a nevetéstől, de komolyan.

Your Shape : Fitness evolved : Etalon jó fitness játék. Totál lescanneli a tested, és ilyen hőalakkal jeleníti meg. Nulla lag, teljesen élethű mozgás. Személyi edző, tréning, játékok, bitang jó. Elégettem 133 kalóriát,de a halálomon voltam.

A mai napba ennyi fért bele, holnap tesztelem a többi játékot is.
Az eddig próbált játékok sajnos azt mutatják, hogy egyetlen nagy hibájuk a szavatosság. Nem érzem azt, hogy mondjuk 3 hónap szívesen veszem majd elő a Kincet Adventurest, vagy a Fighters Uncaged-et. Ha jönnek újabb, jobb játékok akkor rendben van. És kétlem, hogy hagyják veszni ezt a remek techonlógiát. Szinte a hét minden estéjére szerveztünk le partyt a családdal, a barátokkal, és nekem is tetszik a dolog, így azt mondom megérte a pénzt a Kinect. Hihetetlen science-fiction érzés kerít a hatalmába, amikor bekapcsolom, és ha mellette sikerül 2-3 kilót leadnom, máris boldog vagyok.