kmesi Creative Commons License 2010.11.16 0 0 23

Sziasztok!

Sajnos nekem is hasonló gondom van. Fiam most elsős és már az első hónapban is mondta, hogy az egyik fiú bántja. Először annyit javasoltunk neki, hogy kerülje el a kisfiút. Ez előfordult többször is, több gyerekkel. A tanárnéninek elmondtuk (4 szülő), de azt mondta, hogy ő nem tehet semmit. Beszélni a verekedős kisfiúval nem lehetett beszélni, mert befogta a fülét és elszaladt. Annyit sem lehetett megkérdezni tőle, hogy miért verekszik. Később beszéltem az anyukájával is, tagadta, hogy az ő fia ilyen lenne. A gyerek rendszeresen dührohamot kap az iskolában, összetör minden ceruzáját, ráadásul órán.  A tanárnő most sem tesz semmit. Legutóbb amikor a fiamat folytogatta, másnap megint beszélni akartam vele, de megint befogta a fülét és elrohant. A tanárnő engem tolt le, hogy köszöni, hogy felhúztam a gyereket. Megjegyzem semmit nem csináltam, mivel nem hallgatott meg a gyerkőc.  Később a férjem beszélt a tanárnővel, és azt mondta, hogy ha nem jön helyre a konfliktus a gyerekek közt akkor írassuk ki a mi gyerekünket az iskolából.  Ilyenkor mi a legjobb tanács, amit a szülő tehet? Az én gyerekem egy nagyon okos, nem verekedős (nem is üt vissza), szótfogadó gyerek. Az iskola ahová jár egyházi iskola, mivel nagyon jó híre van a környéken. Van még kettő ahova mehetne, de ott még rosszabb a helyzet. Azért írattuk ide, mert épp ezt az agressziót akartuk volna elkerülni, ezzel szemben azt veszem észre, hogy ha ilyen mégis előfordul és megkérném a tanárnőt, hogy csináljon valamit még a verekedős gyerek szüleit sem értesíti. Ráadásul nekem mondják, hogy írassam át a gyerekemet máshova, mert nekem van problémám. Komolyan mondom nem értem. Továbbá a tanítónéni velem nem beszéli meg és úgy javasolja a fiamnak, hogy üssön vissza, legyen agresszív. Ez természetes?