Gyurica úr Creative Commons License 2010.11.16 0 0 18712

„Ezzel az ártatlan beszólásával Babarczy virtuálisan igencsak pacekon nyomott itt egy nicket, mivel az már legalább 20x visszaidézte ezt a férfiakra nézve nem éppen felmagasztaló szavakat.”

Nos, éppen erről beszélek, ezt magyarázom itt a kedves Almási professzornak: Babarczy Eszter is pontosan ilyen. Originális? Lehet, mindenesetre képtelen megfogalmazni egy egyszerűen összetett mondatot úgy, hogy annak a vége ne volna szöges ellentmondásban az elejével. Babarczy lehet originális, de semmiképpen sem unikális, mert, látod, te sem tudtad eldönteni magadban, hogy a „beszólás” ártatlan-e, vagy épp ellenkezőleg: „a férfiakra nézve” sértő, becsmérlő jellegű. Babarczy nyilván sértésnek, becsmérlésnek, egyszersmind (gyaníthatóan) provokációnak szánta, vagyishogy a „kisdarab”, „kíváncsi” hölgy nagydarab „beszólása” annyira ártatlan, mint Hermann Göring a nürnbergi főtárgyaláson.

„Egyébként ez a céltalan ismételgetés az elmebetegség egy tünete...”

Milyen alapon állítod, hogy céltalan? Mi egyéb lehetne valamely írás célja, mint az, hogy elolvassák a szöveget? Márpedig éppen te cáfolod saját állításodat, ugyanis ha valaki bőszen olvassa, amit írok, akkor az – láthatóan – te vagy.

Egyébként intellektuálisan még akkor sem volna céltalan az ismételgetés, ha Babarczy Eszter bocsánatot kért volna sértő szemtelenségéért, merthogy egy pimaszkodó amazonka megleckéztetésénél van értelmesebb, nemesebb cél is.

Moldova szerint az ismétlés nem a tudás anyja, de fontos lehet, s én éppen azért (azon céllal) ismételgetem, amit ismételgetek, hogy Almási Miklós biztosan megjegyezze: Babarczy Eszternek még ezen „ártatlan beszólása” (péniszminősítése) sem unikális, Babarczy ebbéli tevékenységében sem originális. Mert azok az emberek (főként nők!), akiknek nincs értelmes, érdemi mondandójuk (semmiről), miközben eszelősen vágynak a megjelenésre, nyilvános szereplésre, azok szükségképpen foglalkoznak öv alatti témákkal, sőt személyes, konkrét nemi, szexuális jelenségekkel, hiszen úgy igazán izgi, celebes a játék. Természetesen a primitívségük is szükségszerű. Ideje tehát, hogy Almási professzor is megértse: az effektív pinájukat mutogató Tereskovákból, a bugyigyűjteményeiket fitogtató Kiszel Tündékből, a lábuk közét tévésen tárogató Anettkákból, a lenge lingáikat szertelóbáló Benkő Dánielekből, az önnön „lucskosságukról” elmélkedő Somákból, a „hetykén néző [sic.] mellbimbóikról” értekező, s immár szintén nyilvános vetkőzésbe kezdő, továbbá fórumos vitapartnerek répaállagára „beszóló” Babarczy Eszterekből tizenkettő van egy tucatban. Nem különlegesek. Erőlködősen igyekvők, unalmasak. Ami persze evidens, ámde Almási Miklós ezt (még) nem érti, tudniillik, ha értené, már jelezte volna, és pontosan ezért a célzatos ismételgetés: előbb-utóbb majd csak megérti.

Sőt talán még Babarczy sem érti. Ugyanis semmi jelét nem adta annak, hogy az Almási szerint „pórias”, szerintem primitív, olykor egészen visszataszító exhibicionizmusa helyére valami más attitűdöt, emelkedettebb stílust szánna magának, nagyon úgy tűnik, egyelőre nem próbál változtatni a modorán. „Véglegesen távozik a topikról”, aztán hirtelen megjelenik, tesz egy-két pimasz megjegyzést, „ártatlan beszólást”, majd ismételten távozik és persze megint véglegesen. Legutóbb azt magyarázta nékem (gyakorló elmebetegnek), hogy nem az ő érdekében, hanem az én érdekemben kéne „hagynom meghalni” ezt a topikot. Nem hazudok, Babarczy – unikális logikája révén – ezt állította: csak akkor maradnak meg a szövegeim, ha hagyom a topikot „meghalni”.

Vagy legalább nekem kéne már meghalnom:

vehemaut válasz | 2010.11.15 17:01:31 © (18711)

…valaki… megvár egy csöndes sarkon, és úgy picsánrúg, hogy elszállsz, mint zivatarban  az a bizonyos zengõ jegenye.

Amit remekül  megírt Wass Albert. Aki a legnagyobb író a XX-ik században. 

©

Hogyan jön ide Wass Albert? Azt ugyanis el tudom képzelni, hogy Babarczy Eszter, Almási Miklós, P. Szűcs Julianna lesből rám támad egy sötét utcasarkon, ezt nagyon el tudom képzelni, sunyi embereknek ismerem őket (főként P. Szűcs Juliannát). Sőt teljességgel megértem az indulatukat, hisz’ valóban pikírt módon minősíttetik itt a neves professzor (plusz a két harcos asszonyság) tevékenysége, szellemi képessége, ez világos, de, még egyszer kérdezem: hogyan jön ide Wass Albert? P. Szűcs is átállt (újra átállt) volna, immár ő is a kétharmados szebb jövőt forszírozza? Nem csodálkoznék rajta. Netán csak Babarczy fasiszta hármójuk közül? Vagy nem csak ő? Almási professzor is picsán akarna rúgni? A bunkó taxist nem sikerült az Andrássy úton, így most az én picsámra fáj a tépőfoga? Hát igen, a neofita liberálisok számára is ez az ultima ratio: bikacsök a csöndes utcasarkon (plusz Wass Albert), merthogy miért éppen nekik jutna eszükbe valami történelmi újdonság?!

Drágáim, szerintem ne nagyon akarjuk egymást összerugdosni csöndes utcasarkokon, és már csak azért se, mert nem biztos ám, hogy én jönnék ki az utcai harcból sajgó szervezettel, hanem viszont inkább társalogjunk! Értelmesen!

babarczyeszter válasz | 2010.11.08 13:51:47 © (18656)

Ha nem lehet itt értelmes társalgást folytatni, kérlek, hagyd ezt a topikot meghalni…

©

Rendben van. A magam részéről hagyom ezt a topikot „meghalni”, ami nyilván „csak” annyit jelent, hogy egyáltalán nem fog a topik meghalni, csupán én nem elemzem tovább Babarczy könyvét. Ígérem, így lesz! Már abban az esetben persze, ha legalább utoljára, egyszer az életben lefolytatunk egy valóban értelmes társalgást.

Egyszerű a módja, Babarczynak csak válaszolnia kell három kérdésre. (1) Szerinte kinek áll érdekében engem „csöndes sarkon úgy picsán rúgni, hogy elszálljak, mint a jegenye”? Nyilván annak, aki másként (intellektuálisan) védtelen, vitaképtelen, na de ki az itt konkrétan, név szerint? (2) Babarczy Eszter honnan veszi, hogy nekem „már nem áll fel”, illetve ha úgy is van/volna, (3) miért tartotta fontosnak, elengedhetetlenül szükségesnek, hogy egy idegen férfi hímtagjával foglalkozzék nyilvánosan? (Ez utóbbi a nejem párhuzamos, különkérédése is.)

Három fölvetés. Nem sok. Ha érdemi választ (tehát nem valami szokványos halandzsát, hanem értelmes mondatokban megfogalmazott tömör, lényegi választ) kapok a kérdésekre, úgy önként kiszállok a topikból, aztán haljon, aminek halnia kell!

Előzmény: Szüfra Zsett (18709)