Mad árka
2010.11.15
|
|
0 0
455
|
S egy saját kérdés. Német alapfokú szóbeli nyelvvizsgát szeretnék tenni (az írásbelit már külön letettem, sikerült is). Mafla fejjel elaludtam és most jöttem rá, hogy február elejéig meg kellene szereznem a szóbelit is egy sürgető egyetemi ügy miatt (február elejére már bizonyítvány formájában :-/). Nézegetem a vizsganaptárakat, s próbálom a létező legkorábbi lehetőséget megtalálni, ezzel kapcsolatban merült fel bennem néhány kérdés. Melyik az a (van-e olyan) vizsgaközpont, amelyik - a felülvizsgálatról való lemondás esetén - a többieknél gyorsabb/megbízhatóbb a bizonyítvány kézbesítésében? Van-e olyan vizsgaközpont, ahol bármilyen "ráhatásom" lehet a szóbeli időpontjára? Elég nehezen tudom eldönteni, melyik vizsgáztató helyre menjek (ahol úgymond a legnagyobb esélyem van viszonylag korán nyelvvizsgázni), mivel a legtöbb úgy adja meg a szóbeli időpontokat, hogy mondjuk január 19-e +/- 2 hét, s ahogy nézem, mindenhol azt írják a beosztásról, hogy a vizsga előtti 10. napig kiértesítenek. Próbálnám a szerencsefaktort csökkenteni... (Ha esetleg valaki ajánl egy helyet, ahonnan február elejéig sikeres vizsga esetén bizonyítványt szerezhetek, vendégem egy rekesz sörre. :) |
|