kepzavarvideo Creative Commons License 2010.11.14 0 0 41734

Ha érdekelne (nem sértésnek szánom)a félprofi-profi világ akkor rájönnél mennyi minden alap funkció hiányzik a mai gépekről ami alap, de nem baj, van helyette csili-vili parasztvakitás!

Pld egy egyszerű manuális hangerőszabályzás, mert hiába raksz rá bármilyen mikrofont, ha agyonkompresszált zajfolyam lesz a hang! Vagy szinhűség, minőség, rendes mauális objektiv alapfunkciók, de sajnos egyre több minden hiányzik a pénztárcába nyúlós félprofi eszközökről is! Egyre gagyibbak a félprofiknak szántak is!

Ha dolgozni kell a gép, bármilyen egyszerű munka is legyen, akkor keress egy munkára való eszközt, és meghálálja!

A kazettától nem kell félni, működött az elmúlt 40 évben a mágnesszalag, működni fog még egy darabig! És nem olyan vészes a fejkopás mint hiresztelik! Az enyémben, 3év alatt 250 óra ment bele (140 órával vettem), gyári adat szerint 5000 óránál illik fejet cserélni! Az én tempómban még 30-40 évig jó ez a fej, hisz a tipust hiradós rohangálós strapás munkához tervezték!

Plusz ne felejtsd el, ha archiválni is kell a nyersanyagot, akkor fogod, és a 600ft os kazettát elteszed és eredeti minőségben megmarad mindenféle munka nélkül! Beiráshoz egy gagyi handicamot használok, hogy ne a "nagy" kamera feje kopjon, sőt azokra a szalagokra ami törölhető, a kész anyagokat vissza szoktam irni, hisz egy DVD-n nem tudni meddig marad meg a film, de a DV szalagon 8-10 évig tuti, olyan öreg szalagjaim vannak!

A memóriakártya lehet olcsóbbnak tűnik, mert korlátlanszor felhasználható, de nem tudod archiválni 1-1 ben, át kell másolni valami más adathordozóra a tartalmát hogy törölhető legyen, (ez munka)  és csak egyszer legyen bármi file hiba, virus, vagy gond a memóriakártyával... a szalaghiba is előfordulhat persze, csak ott 2mp rossz, file hibánál meg az a snitt kuka, akkor is ha 5mp es, akkor is ha 30perc! Hát ha az egész kártya megsérül... a megbizható speciálisan videóhoz fejlesztett memóriakártyához pedig elég mélyen kell zsebbe nyúlni (sony SXS, panasonic P2) egy 128GB os kártya 100e Ft felett van, és panánál avc100 kodekkel 1perc video, kb 1Gb... de egy kommerszebb SDHC class10 minősitésű  kártya sem olcsó!

Előzmény: mazdakoma (41732)