Szándékosan egy olyan építési helyszínt kerestem magamnak, ahol semmiféle építészeti (vagy másmilyen) érték nem szenved csorbát attól, ha én egy modernebb stílusú [ ... ] házat építek. A tágabb környezetben néhány régebben épült, jellegtelen vagy már teljesen lepukkant családi házon, egy építőanyagtelepen, néhány összetákolt istállón és fóliasátrakban zöldséget termesztő szociális otthonon kívül csak üres vagy mezőgazdasági művelés alatt álló telkek vannak.
Nekem igen szimpatikus az alapallasod, hogy figyelemmel akarsz lenni a kornyezetre.
Mi tobb, az uj hazad terve is nagyon tetszik (sajnos epp nemreg tettunk le arrol, hogy egy balatonfelvideki kis telepulesen epitkezzunk, mert en is sokkal jobban szeretnek moderebb alaku hazban elni).
Megsem csodalkozom nagyon, ha a gyulai foepitesznek a falusias beepitesu kornyekre valo tekintettel aggalyai vannak. A kornyezetbe illeszkedes valoszinuleg nem azt jelenti szamara sem, hogy ha ott most nincs epitmeny, akkor nincs is mihez illeszkedni.
Talan viccesen hangzik, de akar azt is lehetne mondani, hogy ott meg inkabb!
Mert a foliasatrakat egyszer megiscsak felvaltja majd valami, ami nemcsak a funkciot tolti be praktikusan, hanem nezni is jobb. De egy jol megepitett modern betonhaz orok darab. :-)
-----------------
Egyebkent elolvasva a foepitesz levelet nekem ugy tunik, hogy nem a passziv hazzal van baja, hanem a kulalak hasabszerusegevel. S amint azt mar masok is jeleztek itt korabban: a passzivsag nincsen oksagi kapcsolatban a modern lapostetos formaval :-)