yons Creative Commons License 2010.11.13 0 0 4430

Szia,

1. ha 5-6 évre tervezem az ottlakást, vajon ennyi idő után ki tudom-e venni a lakás értékét, vagy hiába a Pók utca, a panel ára csak csökkenni fog?

Ezt előre senki nem tudja Neked megmondani. Egyelőre nem látszik semmi olyan jel, ami arra mutatna, hogy megint elkezdenének tömegesen lakást venni az emberek. Valószínűleg fékezni fogja a dolgokat az is, hogy sokan meggondolják, mikor menjenek bele egy 30 éves hitelbe még egyszer. A Pók utcai lakótelep egyes részei sajnos még mindig túlértékeltek, úgyhogy nyugodtan alkudj - közel a a Duna, jó a levegő, úgy-ahogy szellős, de ez is csak egy lakótelep, amihez átadása óta gyakorlatilag nem nyúltak. Drága a Duna közelsége, viszonylagos fiatalsága miatt tud lenni, illetve azért, mert anno a "válogatottabb" réteg tudott itt lakást venni. Én a sátortetősökben vennék, ha a helyedben lennék.

2. valaki írta itt, hogy a Pók utcai (négy szintes, lapostetős) házak is most kezdik elérni azt a kort, hogy számolni lehet a gépészeti felújítás szükségességvével. az ottlakók szerint, mi a tapasztalat? milyen felújítás válhat mostanság esedékessé ezekben a házakban? mit nézzek meg a vásárlásnál?

Mindent. Sok az optikai felújítás, ahol kifestenek élénk színekre, lemegy a padlószőnyeg, egy kis szidol, új villanykapcsolók - de belül minden a régi.

4. van-e olyan fejlesztési terv, amely ha megvalósukl, nagymértkben ronthatja a jelenleg azért vonzó életfeltételeket a lakótelepen? gondolok itt a Duna-part még fokozottabb beépítésére (hülyeség volt oda lakóépületeket engedélyezni eleve!) vagy egyéb projektekre (új Duna-híd)

A lakótelep közvetlen környékén nem nagyon van hely bármit is építeni, egyébként is egy alvóváros az egész, nulla élet - ide senki nem fog plázát csinálni. Duna-part építkezések nem valószínűek, a 2005-2006-ban átadott épületekben is van még lakás bőven. A legutolsó ilyet a Rozgonyi Piroskánál építették - csak nem néztek körül, mert a legdrágább Dunára panorámás lakások épp a legnagyobb zsivajra néznek nyaranta + garantált hal és sütésszag egész nap :)

Duna-híd van tervezve a vasútvonal mellé, megvalósulására azt gondolom a következő 10 évben nincs esély. Ha költözöl, számítsd be a megnövekedett időtényezőt! Igaz, hogy sokkal jobb a levegő, mint a Belvárosban, viszont mindezért IDŐVEL fizetsz. A víz felöli oldal tömegközlekedése gyakorlatilag értékelhetetlen, a 106-os busz legsűrűbb követési ideje 10 perc, de jobban szeret inkább 20 percenként járni a nap nagy részében - mire eljutsz vele mondjuk az Árpád-híd metróállomásig, várakozással és utazással együtt 30-40 perc is eltelhet! A Szentendrei út felőli oldal a HÉV miatt jobb, de az sem jár 3 percenként, főleg nem estefelé és hétvégén. Nekem gyakori tapasztalatom volt reggelente, hogy mire gyalog kiértem a HÉV-hez, és az megérkezett - na annyi idő alatt autóval már a Blaha Lujza térnél jártam...:)

Előzmény: zeta john (4424)