Rufella Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1005

Régebben, amikor még nem igen ismerték/hasznàltàk a franciàk a piros paprikàt, valoban vilàgosak voltak, mert ki tudja mennyi ideig tàrolòdtak az àtlàtszò üvegcsékben, mivel azt persze nem tudjàk, hogy a paprika fényérzékeny és elveszti szinét-zamatàt a fényben. Azòta, hogy többen vàsàroljàk, frissebbnek làtszik, mindenesetre én kénytelen vagyok ezt hasznàlni, mert nem tùl sûrûn jàrok haza.:(

 

Hihi! Làtom te is fölfedezted, hogy az orosz uborka felel meg a legjobban a mi szàjizünknek...:)))

 

Amikor még Pàrizsban laktunk, ott volt egy "ötvenhatos" hentes, aki mindenféle magyaros kolbàszàrut, egyéb ételeket készitett és àrult. Azota ô nyugdijba ment, s lassan kihal ez a generàcio, amely még igyekezett megôrizni a magyar szokàsokat (ételben is). :(

Előzmény: punasok (995)