A felhívásnak eleget téve: én 2007-ben vettem, kellett egy öszvér, ami biztonságos is, ráadásul régóta húztam az amcsik felé. Szerintem tökéletes kocsi nincs, csak viszonylag kevés kompromisszum, ez pedig többnyire amerikai autókra jellemző.
Ezek után hamar kiderült hogy Explorer lesz belőle, megnéztem személyesen az összes akkori kínálatot, ebből a '98 utániak tetszettek, de abban az időben egyetlen marha sem akarta 1.5Mft-1.6Mft alatt odaadni, aztán megnéztünk egy 2001-es Sportot, 2.5Mft-ért árulták plusz garnitúra új téli gumikkal, feleségem azt mondta vegyük meg, lealkudtam 2-re, és mivel neki nagyon tetszett, én meg szeretem a családi békét, megvettük. Semmi gond nem volt vele, 60.000mérföld volt benne.
Hogy mennyit költöttem rá, nem számolom, én azt mondom, amit az ember nem ad kölcsön (autó, nő, gyomor), ne számolja mennyit költ rá. :))
Ami kopik cserélem, apróságok, tán még a szervoszivattyú volt a legkomolyabb probléma, mikor elfosta magát, azt 25.000-ért újították fel, az sem nagy érvágás.
A 2Mft tudom, nem volt kevés, de az évjárattal arányos volt, és nálam a lélektani határ is, ennél drágábban sosem fogok autót venni, innentől már nem reális az ár-érték arány, mellette szólt még, hogy elég ritka, azóta sem jött velem ilyen szembe.
Egy érzékenyebb pillanatomban árultam, de pár elcseszett hívás után rájöttem hogy megmarad, nekem ne alkudozzon látatlanba a sunyi nepperje, mert ráhajtom a pájszert a fejére...