4.0 SOHC Creative Commons License 2010.11.11 0 0 4024

Dícséret volt. :-) Írhattam volna azt is, hogy köszönöm a fényezést, de az ebben a kontextusban félreérthető lett volna. :-D

Szóval...

Én 2007 októbere tájékán vettem 134e km-rel. Magyarországi forgalomba helyezésű volt, én lettem a második tulaja. 1.480 volt az ára. Én speciel abból indultam ki, hogy amennyit akkor rá tudtam szánni, azt rá is szántam, csak hogy kapjak egy jó állapotút. Soha nem vittem még autót megnézetni, de ezúttal elvittem ahhoz a félkegyelmű gyürkihez, az erladó társaságában. Sajnos életem első amerikai autójaként bedőltem az első adandó tanácsnak, ezért választottam őt. Bocs, ha van itt rokona, vagy fia-lánya, akárkije, de engem eléggé megszívatott. Abban nem volt hiba, hogy levágott 10 ezer forintra a 10 perces átvizsgálás gázsijaként. Kápráztatott a hülye kvarcjátékkal, megmondta, hogy 3 hete reggel tízkor lemerült az autó akkuja, de az ekkor már cserére szoruló vezérlést, a lógó lengőkar gömbfejeket nem vette észre. Mellesleg talán abban az állapotban nem is érdekelt volna, mert külsőre tetszett a kocsi. Hónapokig járkáltam és szarabbnál szarabb kecskéket néztem meg. Rommá repedezett fényezés, cica ellett már az utastérben, disznót öltek a csomagtartóban, esetleg oltott meszet szállítottak benne... Nem sorolom. 1 másik gép volt még a Solymárban valami 1790-ért, de arra már nem lett volna kényelmesen pénzem. Úgy hiányzott már ez a darab, mint egy falat kenyér.

Azzal kezdtem, hogy rendeltem rá 2 felnikupakot, meg egy csomagtér rolót. A felnikupakok különböztek egymástól, a roló meg hiányzott. ~30e

Lecseréltettem az olajakat, gyertyákat, szűrőket.

Kért később egy új termosztátot. 3600.- UNIX :-)

Majd elkezdett csörömpölni a lánc.  ~350e (összes lánc, összes feszítő, lánckerekek, összes tömítés, vízpumpa, új hengerfej csavarok, gépmunka, szerelő munkadíja)

Elkezdett kolompolni a kipufogó. 25.000 (Jan-dob)

Elkezdett zajolni az első futómű. ~120e (két Rancho gátló, külső és belső kormányösszekötők, alsó gömbfejek, komplett jobb és bal első lengőkar, stabszilentek, meg ami nem jut eszembe...)

A szutyok kirohasztotta a hátsó kerék előtti küszöbrészt, ezért ezt mindkét oldalon megcsináltattam az ajtók itt-ott rozsdásodó aljával egyetemben. ~100e

Még rendelés alatt van két szintezős hátsó lengéscsillapító, mert az egyik sziszeg, ha rányom a kompresszor. Az is új lesz! :-D ~80e

És még pár bosszantó apróság, amit nem is számolok: motorháztető tartó teleszkópok cseréje, tnaksapka csere, v-belt feszítő csere, belső világítás kapcs jav, műszerfal LEDezés...

Így együtt ez több, mint 600e Ft, szóval ha valaki ennél 300-zal többért akarja megvenni, akkor inkább emellé veszek másik kocsit ezt meg lezsírozva elrakom a garázs egyik sarkába. Elálldogál ott...

Jaaa és a legkeményebb, hogy még ezek után is szeretem. Ha lenne itthon, akkor tuti, hogy egy 2005 utáni Explorert vennék.

Előzmény: 4.0V6 (4019)