Törölt nick Creative Commons License 2010.11.10 0 0 498

csakis azokat a fogalmakat tudom használni, amelyek számomra léteznek, úgyhogy már csak az közös halmaz megtalálása/definiálása marad :-)

>az, hogy X készítmény Y embernek jót tesz vagy nem tesz jót, az nem döntés kérdése, hanem tény. ezt a tényt meg lehet ismerni, lehet vitatni, stb. de nem lehet elhatározni.

Ja. És a placebo (vagy X hp-készítmény) Y embernek jót tesz. Ez tény. Az is, hogy Z embernek nem tesz jót. Meg az is, hogy ez igaz a W gyógyszerre is.

A különbségek illetve arányok változóak, egyedi megfontolást igényelnek. És nem egy "alternatív terület" teljes kidobását. Mint ahogy a kritikátlan elfogadását sem. Amely utóbbi szintán igaz a hagyományos orvoslás jelenlegi módszereira, ismereteire is.

>én úgy vélem, hogy a hazugság rossz

akkor is, ha X hazugság Y embernek tényszerűen jót tesz? (Konkrétan: gyóyulást hoz... És vajon milyen kárt okoz? Mi a mérleg? Vagy akkor is üdvözlendő X igazság, ha az Y embernek kárt okoz, miközben nem ad semmit, csak az 'igazat mondtam' erkölcsi magaslatának érzetét?)

>ez nem döntés, hanem az eddigi tapasztalataim és ismereteim alapján levont következtetés

más pedig más tapasztalatokból más következtetést von le... deal? ;-)

Előzmény: pint (497)