Törölt nick Creative Commons License 2010.11.10 0 0 494

>nem értem ezt a jelenséget

...nem pontosan értem, hogy mit nem értesz, de azért átfogalmazom, amit mondani szándékoztam: az, hogy én megengedőbb vagyok, egyáltalán nem jelenti azt, hogy a megengedés elszánt harcosa lennék. Tőlem akár mindenki más lehet akár erősen korlátozó is, vagy csak simán kritikus. Nem jogról beszéltem én sem.

>a kritikára egyszerűen nem válasz az, hogy de nekem jogom van [...] arról beszéltem, hogy jó-e vagy rossz

...és arról nem beszéltél, hogy milyen alapon döntöd el mások számára, hogy jó-e vagy rossz, illetve milyen alapon gondolod esetleg azt, hogy birtokosa lennél valamiféle abszolút jó/rossz döntési képességnek, akár elvitatva azt a lehetőséget, hogy amit te feltétlenül rossznak tételezel, az bizonyos helyzetekben lehet jó...

...és azzal kapcsolatban sem hallottam érvet, hogy mi a rossz például(!) abban, ha valaki a fejfájására homeopatikumot vesz be, ha úgy tapasztalta, hogy az rendszerint használ... és csakis akkor fordul hagyományos fájdalomcsillapítóhoz (elenyésző gyakorisággal!), amikor a számára 'első vonalas' szer hatástalan marad? [ez nem elvont példa, hanem a homeopatikumokkal élő emberek legtöbbjének rutinja!]

Előzmény: pint (491)