Fantasztikus, hogy mennyire màsképpen tudjuk làtni a franciàkat.
Nekem meg pont az a véleményem, hogy a franciàk nem "lazàk", hanem stresszesek (fôleg munkahelyeken), s màsokkal is beszéltem màr, akik jàrnak pl. Angliàba, s azt mondjàk, hogy az angolok a lazàk (cool), nem idegeskednek, nyugodtak stb.
En nem sokat dolgoztam hàzon kivül, de mindenki akivel beszélgetek azt mondja, hogy a munkahelyeken egymàs között nagy a furkàlàs és a fônöki nyomàs (ki nem hallott az öngyilkossàgok sorozatàròl pl. a Renault-nàl és a France Telecom-nàl?).
A tv-ben itt is megvannak a "gyôzikés" mûsorok (màr ahogy képzelem, mert nem ismerem a hazai tv-mûsorokat), a sok jàték, vetélkedô, amikor szinte semmi tudàssal sok pénzt lehet nyerni (utàlom ezeket), a zenei mûsorokat sem szeretem (variété), mit érdekel engem Claude François vagy Johnny (Smet) Hollyday unos untalan; a sztàrok élete itt is àllandoan napirenden van (ez sem érdekel)...
Abban viszont egyetértek, hogy bàrmennyire örülök ha hazamehetek, egy idô utàn visszavàgyok én is. Tul régota itt vagyok (de nem itthon)s otthon sem érzem màr olyan jòl magam. A magyarok is megvàltoztak. Megfertôzte gondolkodàsmodjukat a kapitalizmus, a pénz imàdata, a törtetés (aminek megvannak ugyan a lélektani okai, de kàr hogy igy van...:(