Törölt nick Creative Commons License 2010.11.10 0 0 46056

Engedelmetekkel megint belekotyognék. A felmerült technikai problémák elejét veendő, alkalmazhatóak egyéb célszoftverek e céra a Skype helyett. Ezek kevésbé hardverigényesek, kimondottan ilyen konferenciabeszélgetésekre vannak kifejlesztve, pl alapbeállítás ill tetszés szerint beállítható, hogy csak akkor hallatszik a közös "szobában" egy résztvevő hangja ha egy fundkcióbillentyű vagy kombinációt nyomva tart. Ezekkel szubrendszert lehet csinálni, midnenkitől függetlenül, saját szobát (mellesleg nem tudják lehallgatni sem, miíg a skypet simán)

Nem befolyásolja pl a forgalom ill terheltség, mint pl a skype-n, hiszen külön sok-sok szerver van, amiből egy szabadra kell rákapcsolódni és ott egy szobát nyitni. (vagy ha ismerjük a szerver gazdáját, akkor kérni tőle szobát és jelszót a szerverére) Vagy pedig lehet saját szervert is telepíteni, ami lényegében hasonlóan mint egy levelezőszerver, egy szoftver ami mindig fut egy mindig bekapcsolt és netre kapcsolt gépen. Viszont a szerver szoftver már hardverigényesebb, tehát azt ha közeben használni is akarja valaki, erősebb vasra érdemes telepíteni. Ha csak lerakott szerver, akkor lehet régebbi hardver is, lent a pincében... Több százmillió MMORPG (online szerep) játékos (pl World of Warcraft, Lineage használja ezt a megoldást, mivel MSN, ICQ vagy Skype konferencia egy futó játék klienssel nem működik normálisan vagy sehogy)

Van több ilyen szoftver is. A kettő amit én használtam már, és szerintem a legelterjedtebbek: a Ventrillo és a TeamSpeak. Netről ingyen letölthetők.

Ha át akartok erre állni, de szervert hozzá nem akar semelyiktek létesíteni, akkor majd keresek nektek free szervert.