SolnesN Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1571

Ja ,hogy Te vagy a téma felvető  !!

Hát a 70 -es években  ( a szociálizmus fénykorában ) elég gyengécske házak épültek.

De legalább már épültek.

Korábban a magánépítkezést kispolgári csökevénynek tartották. Csak az önző, egoista kispolgár építkezett (meg az aki képtelen volt az állam kegyét kivárni a lakásproblémája megoldására ).

Sőt bizonyos helyeken pl. a tanákon nem csak totál építési tilalom volt, hanem még a legelemibb karbantartást is tiltották, megtorolták.

Azok a szíp idők. Az ember járhatott konmmunista szombatra - lakásproblémáját a gondoskodó állam megoldotta (már akinek ).

Na ez után az ideológiai kitérő után lássuk a részleteket :

Pala csere ill. olyan már nincs tehát palát valami másra cserélni, kell a lécet is cserélni.

(Korábban a palát még meg is forgatták, de az a világ már elmúlt ).

Mint írtam : 40 év nem élettartam egy ácsszerkezetnél. Ha egészséges, nem használt fát építettek be - sok beázás nem volt, át kell vizsgálni, max. egy  rovar és gombátlanító kezelés szükséges ( meg van a technológia ). És még 60 év min.

A múgy egy régi ácsszerkezet nagyon csúnya tud lenni - poros, koszos, de azért az még nem rossz. Még  a beépített tetőtereknek is disze lehet.

Lécet újat, a héjalásnak megfelelőt.

A többire passz, de szerintem kinek miköze hozzá  ??

Tehát a többihöz se kell  szerintem  !!

Előzmény: filagoria (1557)