Clios Zsolti Creative Commons License 2010.11.08 0 0 970

Természetesen nem akarok ott maradni orokké. A nyelvtant elég ott megtanulni szerintem majd, a ragozás gondolom nem pikóta. Úgysem agysebésznek mennék oda. :-), hogy tuti nyelv kelljen. Már ne hari , de aki egy nyelvet nem tud legalább kozepesen megtanulni 30 év alatt az elléggé sotét lehet :-), szerintem az is aki 3 hónapnál tobbet kinlódik az sem eléggé fix agyilag, hisz egy nyelv szinte csak 1-15oo szóval operál alaptársalgási szinten. Nekem a német kozépfok 3 hónap volt, az angol kb 5 hónap. Elképeszto mennyi hasonló szó egyezik a francia és angol nyelvben kb 40%-ra tippelek. (sok angol szót csak csúnya poszén kell mondani, és már francia is): decide=décider, consider=considére, és még sok száz.

Latom elakarod venni a kedvem Fr-tol, és majd kényetelen leszek az 5 km-re levo ausztriába járni dolgozni :-(.. (most haza jottem Mo.ra).

Osszességében milyen az a Franciaország, ha 5 mondatban ábrázolnod lkellene??? Szar hely? Vagy jó? A pénz jonak tunik, mert egy buszos állás turista resortban Haute-Rhoneban amit tegnap pályáztam angolu :-)  2200 eu fizet, kb 1500 netto.  

Milyenek a Francia emberek???

Más: a légió az unokatestverem szerint nem nagy kunszt....bár o kisse fura volt gyerekként. Emlekszem, hogy kis gyerekként ugytanult meg biciklizni pár ora alatt egyedul, hogy kb 50 szer elesett, és kozben soha sem sirt, csak nevetett. A ruha cafatokban volt rajta, a ver folyt az arcán , és egész testén, de mindig ujra probalta  kb 3ora mulva tudott bicklizni.Talán az ilyeneknek semmi nem nehéz. 

Aztan a légióban elkuldték szarajevoba a reptérhez(ensz kéksisakos cuccban).  Azt mondta nem volt semmi extra, ok gyujtotték a halottakat a tuzvonalból,,,elete legmokasabb melója volt, de megszokott mert rohadt unalmas volt, és nem volt olyan kalandos mint a konyvekben, vagy amiket a tetkos emberek mesélnek akik jártak ott.  Az igaz, hogy sokáig parázott és életében eloszor, és pedig azért, hogy utána jonnek, stb...mondtam neki ez csak legenda...de nem hitte el.

Előzmény: Rufella (966)